We hebben weer een: first! Dit is de eerste keer dat ik pindasoep eet en maak. Ik zou dus niet weten of mijn pindasoep smaakt zo als die hoort, maar lekker was die wel.. Ik deel het recept voor ‘mijn’ lekker snelle pindasoep met gebakken gamba’s.
Ingrediënten Pindasoep:
Voor 4 personen
- 400 gram Thaise roerbakmix
- 2 tl sambal badjak
- 2 kippenbouillonblokjes
- 12 el pindakaas (1/2 pot)
- 3 el ketjap manis
- 2 el citroensap
- olijfolie
Ter garnering:
- 16 Gamba’s (4 per kom)
- 1 handje alfalfa (per kom)
- 1 handje pinda’s (per kom)
Recept snelle pindasoep met garnalen
Een halve pot pindakaas? Wauw! Dat was (ook) het eerste wat ik dacht. Na die shock verwerkt te hebben en de boodschappen in huis te hebben gehaald begon het project pindasoep. Het recept is eigenlijk heel simpel:
Verhit een scheutje olie in de pan en bak de groenten een paar minuten aan. Voeg de sambal toe en laat dit een minuutje meebakken. Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes boven de groenten. Schenk 1,25 liter water bij de groenten en voeg de 12 lepels pindakaas toe. Laat de pindakaas al roerend oplossen. Dan is de pindasoep bijna klaar. Nog 5 minuten zachtjes verwarmen en op smaak brengen met de ketjap en citroensap. Bak ondertussen de gamba’s.
Schep de soep in kommen en garneer met de gamba’s, een handje alfalfa en wat pinda’s.