Mexicaanse Tostada's

Lekker snel: Mexicaanse tostada’s met pittig gehakt

De eerste warme en zonnige dagen besteden we liever buiten dan in de keuken, dus zocht ik afgelopen zaterdag naar een lekker snel gerecht. Ik kwam uit op Mexicaanse tostada’s. Klinkt exotisch, maar is simpelweg een wrap-pizza: een wrap, belegd met (Mexicaanse) ingrediënten die jij lekker vindt. Hierbij deel ik mijn recept, als je het al een recept mag noemen…

Tostada’s als diner? Neem dan grote wraps (en/)of ga los met de toppings! Of eet de tostada’s met zoete aardappelfrietjes of een simpele salade. The choice is yours!

Mexicaanse Tostada's

Ingrediënten Mexicaanse tostada’s

Voor twee wraps:

  • 2 grote wraps
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje zwarte bonen (of kidneybonen)
  • 1 blikje mais
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal badjak
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kerripoeder
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 avocado
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • citroensap
  • 1/2 tl chilipeper
  • peper en zout

Mexicaanse Tostada's recept

Recept Tostada’s met pittig gehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit samen met een scheut olie. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Voeg vervolgens de sambal en alle kruiden toe. Bak dit even kort mee en voeg vervolgens het gehakt bij het mengsel. Bak het gehakt goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de 2 tomaten in blokjes en voeg 1,5 tomaat toe aan het gehaktmengsel. Bak dit een paar minuten mee, totdat de tomaten zacht  zijn.
Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over de wraps. Doe hetzelfde met de bonen en het mais en bestrooi als laatste de wraps met geraspte kaas.
Bak de tostada’s (pizza-wraps) ongeveer 5 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.
Maak ondertussen de saus. Dit is geen must, maar wel een lekkere frisse toevoeging! Meng 2 grote eetlepels Griekse yoghurt met een scheutje citroensap, 1/2 theelepel chilivlokken (naar smaak), peper en zout.

Haal na 5 minuten de wraps uit de oven en bestrooi ze naar smaak met wat blokjes avocado en de overgebleven blokjes tomaat. Maak af met een goede lepen frisse saus.

Mexicaanse Tostada's

Geef een reactie

totop