Kwarkbollen met appel en rozijnen

Misschien is de kwarkbollen rage allang voorbij, maar who cares? Kwarkbollen stonden nou eenmaal nog steeds op mij to-bake lijstje. Ik las verschillende kwarkbollen recepten en maakten mijn eigen versie. Eentje met appel, rozijnen en kaneel. Mijn favoriete combinatie met wat dan ook! Van havermout tot taart en nu ook kwarkbollen.  

Kwarkbollen kun je op eindeloos veel manieren maken. De standaard variant wordt gemaakt met kwark, bloem en rozijnen, maar dat is allang niet meer het populairste recept. Vele fitgirls en foodies gooiden het recept om en kwamen met gezondere varianten. De bloem is vervangen door een volkoren variant, de kwark door een met een smaakje en de rozijnen worden vergezeld door appel, banaan en noten.

kwarkbollen met appel en rozijnen recept

Ook ik maakten mijn eigen variatie op de kwarkbol. Eentje met magere vanille kwark, tarwebloem, rozijnen en appel. Hieronder check je mijn recept voor ca. 7 kwarkbollen. Voor elke dag van de week een lekkere snack!

Ingrediënten voor ca.  7 kwarkbollen:

  • 75 gr rozijnen
  • 125 gr magere vanille kwark
  • 125 gr tarwebloem
  • 1 ei
  • 1/2 appel
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Recept kwarkbollen

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Wel de rozijnen 10-15 minuten in warm water. Snij ondertussen een halve appel in kleine blokjes.

Meng de kwark, kokosolie, het ei, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg de bloem, appel en rozijnen toe. Meng dit goed door elkaar!

Gebruik twee lepels om het deeg in 7 gelijke bollen over de bakplaat te verdelen. Tip: maak de lepels even nat, dan plakt het deeg minder aan de lepels.

Bak de kwarkbollen 20-25 minuten in de oven.

Smakelijk!

kwarkbollen met appel en rozijnen receptkwarkbollen met appel en rozijnen recept