Fiumara D'Arte, Caronia, Messina, Sicilië, Italië
Europe,  Fashion,  Nieuws,  Wanderlust

Kunst en fashion gaan hand in hand in Fiumara d’Arte, Sicilië

Kunst en fashion gaan hand in hand in Fiumara d’Arte op Sicilië. Fiumara d’Arte in de Halaesa-vallei in de provincie Messina is één van de grootste openluchtsculptuurmuseau in Europa en een absolute must-see wanneer je op het eiland bent. Sculpturen van verschillende kunstenaars zijn er te bewonderen in het uitzonderlijke landschap. Het Italiaanse modemerk Fratelli Rosseti, bekend van zijn ambachtelijke in Italië gemaakte muiltjes, besloot voor haar SS22 campagne uit te wijken naar deze unieke plek, om de beider kunstvormen te laten samensmelten op prachtig beeld. De grote monumentale werken ontworpen door Antonio Presti vormden een uniek decor voor deze kunstzinnige fotoshoot. Kunst en fashion gaan hand in hand in Fiumara d’Arte, Sicilië

Rosetti meets Presti

Antonio Presti is blij met de samenwerking met het gerenomeerde modemerk uit Italië. “Weer een kans om schoonheid te delen in de naam van alle kunsten!”, aldus de kunstenaar en mecenas. “De Halaesa-vallei in het hart van de Nebrodi, de symbolische locatie van het openluchtmuseum Fiumara d’Arte en het museumhotel Atelier sul Mare, krijgt een nieuwe invulling door de hedendaagse taal van de Fratelli Rossetti 2022-campagne. Een combinatie van kunst en mode die de huidige ecologische, sociale en culturele zorgen weerspiegelt. De campagne helpt om het profiel van een buitengewoon gebied van Sicilië en zijn oude dorpen te vergroten.” En dat doet het zeker. De kleuren, de speelse lijnen.. Je wilt er direct naar toe om het openluchtmuseum met eigen ogen te zien. Voor het Italiaanse merk Fratelli Rosetti geldt dat zij zich al een aantal seizoenen lang met de kunstwereld identificeren in hun collecties en campagnes. Het merk – dat altijd de waarde van cultuur heeft gepromoot – ziet dat het delen van schoonheid, vooral in moeilijke tijden als deze, een belangrijke missie voor hen is. De campagnebeelden zijn geschoten door modefotograaf Federico Sorrentino, die de twee kunstvormen – mode en sculpturen – goed heeft weten samenlaten smelten op beeld.

Dit zijn de kunstwerken die te zien zijn

Benieuwd welke kunstwerken er allemaal terugkomen in de campagne? Wij zetten de plekken in Fiumara d’Arte voor je op een rijtje. Zo kun je – mocht je op Sicilië zijn, deze schitterende plekken ook eens bezoeken!

De “Energia Mediterranea” (Mediterrane Energie) van Antonio Di Palma stelt een blauwe golf voor die op de weiden in het binnenland ligt, maar aan de horizon naar de zee kijkt. Een mooi speelt contrast en schitterende plek voor fotografie.

Kunst en fashion gaan hand in hand in Fiumara d'Arte, Sicilië
Campagnebeeld Fratelli Rosseti SS22

De “Piramide al 38 Parallelo” (Piramide van de 38e Parralel) is een reflectie van kunstenaar Maurizio Staccioli over de relatie van de mens met de eeuwige en vergankelijke aard van het leven. Met het vorderen van de dag speelt de schaduw aan de diverse voeten van het bouwwerk.

Fiumara d'Arte, Sicilië
Bron: Siciliafan

Het “Labirinto di Arianna” (Arianna’s Labyrinth) ligt, met zijn structuur van concentrische cirkels gecreëerd door kunstenaar Italo Lanfredini, op een heuvel in het gebied. Vanuit de goede hoek is het een magisch tafereel in het bergachtige landschap. Zeker met zonsondergang zoals hieronder prachtig vastgelegd.

Fiumara d'Arte, Sicilië
Bron: ©ANTONINO BARTUCCIO 2020 – Tutti i diritti Riservati 

“Monumento per un Poeta Morto” (Monument voor een Dode Dichter) van Tano Festa, ook wel bekend als het “Venster naar de Zee”, is een grote blauwe lijst die uitzicht geeft op de eindeloze zee. Van een afstandje is het alsof je naar een levend schilderij aan het kijken bent.

Kunst en fashion gaan hand in hand in Fiumara d'Arte, Sicilië
Campagnebeeld Fratelli Rosseti SS22

Fiumara d’Arte

Fiumara d’Arte, ontworpen en gemaakt door Antonio Presti, is een openluchtmuseum bestaande uit een serie van twaalf werken van internationaal bekende hedendaagse kunstenaars, gelegen langs de oevers van de rivier de Tusa, nu een beek die uitmondt in de Tyrrheense kust van Sicilië bij Castel di Tusa (Messina). De excentrieke Siciliaanse filantroop ontwierp ook het Atelier sul Mare in Castel di Tusa, dat tot leven komt wanneer gasten verblijven. De gasten kunnen nu kunst ervaren op een andere manier dan alleen visueel ervan te genieten, maar door er juist een integraal onderdeel van te worden.

Eline is gek op fashion en dan met name schoenen. Met zo'n 70+ paar in de kast, houdt zij zich het liefst bezig met mode, styling en personal branding. Maar de pumps worden ook graag geruild voor comfortabel schoeisel, tijdens reizen over de globe of een rondje in de sportschool. IG: @elineheeres