Kristal in je interieur is tof!

Ik schreef er al eerder over…alles komt een keer terug! En daar worden we vaak blij van, zeker als het op woon- en interieur vlak is! Delfts blauw heb ik met open armen ontvangen in mijn wanderlust huisje! Mijn oma heeft haar vazen en bordjes met liefde en vol trots afgestaan, om er elke keer blij van te worden als ze ziet dat er bij mij een mooi gekleurd veldboeket in pronkt! En dat is niet het enige wat ik van oma’s zolder heb geplunderd….ook het kitscherige kristal van jaren terug is nu helemaal hip in interieur land.

Kitscherig

Ook zo’n trend waar ik blij van word. Want of het nu een mooie kitscherige over de top bonbonnière is, waar tegenwoordig mijn chocolaatjes op liggen (I know, niet goed….maar je hoeft je ook niet álles te ontzeggen toch?!) of een kunstig geslepen vaas waar je 2 of 3 knal kleur bloemen in zet…..het kristal maakt het gewoon af! Het geeft het nét even die grappige chique twist.  En het hoeft écht niet altijd echt te zijn of heel duur. Soms heb je voor heel weinig al een toffe ‘kristal look’ vaas.

Whisky set

Zo was ik al maanden op zoek naar een mooie kristallen whisky set. Peperduur die krengen, maar hé…..hij moest en zou er komen! Dan maar sparen. Maar ik wist gewoon dat dit een sophisticated eye catcher ging worden op mijn bureautje. Vorige week in Amsterdam liep ik er gewoon in 1 keer tegenaan. Voor een mooi prijsje gingen er 2 glazen en bijpassende karaf mee naar huis. Als een kind zo blij! Prachtig staat de set op mijn bureautje (wel zonder whisky want dat vind ik dan weer niet zo lekker, dus Amaretto doet het ook prima erin ;-)). Het volgende project wordt een oud drank serveerwagentje op hem op te zetten. Compleet met oude spuitfles (die ik vorig weekend dan weer scoorde op de Swanmarket). Ach….je moet blijven dromen toch?!

Je ziet……mogelijkheden zat om wat kristal in je interieur te verwerken. Hieronder nog wat ideetjes! Dus ga oma’s zolder op, het loont vaak écht de moeite!