Koningsdag bij onze favoriete restaurants in Amsterdam

Amsterdam is toch wel het centrum van het feestgedruis wanneer het om Koningsdag gaat. Na twee jaar met beperkingen te hebben moeten geleefd is het dit jaar tijd om Koningsdag weer eens uitgebreid te vieren, in het oranje natuurlijk! En daar hoort natuurlijk een lekker hapje en drankje bij: Koningsdag bij onze favoriete restaurants in Amsterdam.

MR PORTER – Een Royale brunch met een Royaal uitzicht

Wil jij de drukte van de stad even ontvluchten, dan moet je op 27 april bij MR PORTER zijn. Want op grootte hoogte, en met een rooftop met uitzicht over de Dam, heb je het beste zicht op de stad die volledig oranje kleurt. Echter, niet alleen het uitzicht maar ook de menukaart stelt nooit teleur. Daarom kun je deze Koningsdag bij MR PORTER terecht voor een ware King’s lunch. Geniet van de royale gerechten van het steakhouse en neem daarna plaats aan de spectaculaire cocktailbar, terwijl je geniet van de deuntjes van de live DJ. Durf je je te laten verassen door de speciale King’s Cocktail? Wie weet wat je allemaal te wachten staat…

MOMO Restaurant, Bar & Lounge – Sushi en Cocktails op Koningsdag

Ben je op Koningsdag van plan de vrijmarkt in het Vondelpark te bezoeken? Na een lange wandeling biedt MOMO de perfecte plek om even de drukte te ontvluchten. Hier bestel je namelijk op 27 april de King Roll, een koninklijke sushirol gemaakt met kingcrab, witte asperges, zalm en… kaviaar! En bij een royale maaltijd hoort natuurlijk een royaal drankje. Vandaar dat MOMO alleen op deze dag een speciale oranje cocktail toevoegt aan haar cocktailkaart. Het is aan jou of je voor een koninklijke lunch of voor een koninklijk diner kiest want MOMO is de gehele dag geopend.

IZAKAYA Asian, Kitchen & Bar – Shot o‘clock! 

Bij IZAKAYA Amsterdam weten ze als geen ander hoe Koningsdag wordt gevierd aan de Amsterdamse grachten. Het is één groot festijn met oranje gekleurde straten, muziek en feestende mensen. Ben jij van plan je Koningsdag door te brengen op een boot? Vergeet dan niet te stoppen bij IZAKAYA. Op 27 april haal je bij IZAKAYA namelijk een heerlijke doos Sushi of Sashimi voor jou en je vrienden. En dat is niet alles… want voor deze speciale gelegenheid heeft IZAKAYA een shotbox voor je klaarstaan met smaakvolle shotjes die elk feest compleet zullen maken. De box bevat wel zo’n 50 shotjes met de twee favoriete cocktailsmaken Pornstar Martini en Lycheeshu.

THE DUCHESS – Een adellijke eet ervaring

Ben jij op zoek naar een plek om jouw Koningsdag leuk af te sluiten? Dan ben je s ’avonds op 27 april van harte welkom bij THE DUCHESS. Hier geniet je van een Michelinster diner in royale sferen; het adembenemende interieur van THE DUCHESS brengt de elegantie en verfijning van een oud koninklijk verleden samen met het comfort en de intriges van onze tijd. De smaakvolle dinerkaart, wordt op Koningsdag aangevuld met een speciaal Chocolate Explosion dessert in het thema van de feestdag. Maak jouw avond compleet door te genieten van een verassende, oranje cocktail. Zo beleef je Koningsdag als een ware koning of koningin.

THE BUTCHER – Koninklijk lunchen door de hele stad

Vier jij net zoals veel mensen Koningsdag het liefst met een wandeling door de Amsterdamse stad? Dan kan het zomaar zijn dat je na al die kilometers toe bent aan een echte Kings Lunch. Maar dan is de vraag natuurlijk waar? Gelukkig kun je bij THE BUTCHER altijd en overal terecht. Want op 26, 27 en 28 april haal je bij THE BUTCHER Nine Streets, Albert Cuyp, West en THE BUTCHER Social Club een heerlijke Kings Burger. Op deze dagen kleuren namelijk niet alleen de straten, maar ook de burgers van THE BUTCHER oranje. Verder maakt het dus niet uit waar jij je in de stad bevindt want er is altijd een BUTCHER in de buurt!

Toni Loco – De favoriete pizza van het Koningshuis

Na een hele dag feesten is er niets lekkerder dan een verrukkelijke pizza delen met je vrienden. En jij bent niet de enige die van een goed stuk pizza houdt, want ook het koninklijk huis geniet wel eens van deze traditionele, Italiaanse maaltijd. Hun lievelingspizza? Pizza Calabrese. In het kader van Koningsdag bestel je daarom op 27 april bij Toni Loco deze Royal Pizza, gemaakt van tomaten, mozzarella, salami, schouderham en champignon. En vier je Koningsdag op een boot, aan het water of niet in de buurt van Toni loco? Niet getreurd. Je bestelt de pizza’s van Toni Loco namelijk ook via Uber Eats. Natuurlijk vindt Toni het wel zo gezellig als je langskomt! De kans is groot dat deze pizza ook één van jouw favoriete pizza’s wordt. Dan is het mooi meengenomen dat Toni Loco de hele maand mei deze pizza als special aanbiedt op het menu.

ROLADIN Bakery & Café – Een Koninklijk gebakje

Wat is er lekkerder dan een smeuïg gebakje op Koningsdag? Als we het hebben over Koningsdag-gebak, zullen vele van ons direct aan oranje tompoezen moeten denken. Echter, die zijn zó 2019! Daarom voegt high-end patisserie ROLADIN Bakery & Café, op 27 april een extra speciale donut toe aan de menukaart: de Manderin Vanilla Orange Donut, gemaakt van mandarijn en vanille. Perfect als tussendoortje of als dessert op deze veelbewogen dag. Wanneer de dag vervolgens overgaat in de avond, verandert de bar van ROLADIN in een levendige plek met verschillende barbitesaperitivo’s, en een selectie van kenmerkende cocktails en drankjes. Een mooie afsluiter van Koningsdag.