Kleurrijk Glampen Op Een Flower Camping In Frankrijk

De lente is begonnen! Het is langer licht, de zon trakteert ons op de eerste warme dagen en de kampeerkriebels kruipen weer naar boven. Speciaal voor wie in geuren en kleuren van zijn vakantie wil genieten heeft Flower Campings prachtige bloemenroutes in Frankrijk samengesteld. Van rode rozen en gele mimosa (dat is naast een heerlijk brunchdrankje ook een bloem) tot paarse lavendel: In Frankrijk bloeit ieder jaar weer een regenboog aan bloemen. En met mooie glamping accommodatie in de meest kleurrijke streken van Frankrijk, kun je na een dag bloemen plukken heerlijk uitrusten in een bungalow, boomhut of luxe tipi. Weten waar je zijn moet? Lees dan gauw verder!

Romantische rozen in Loire

13.000 rozen op de route – veel romantischer kan het haast niet worden. Laat je verleiden door de heerlijke geuren, prachtige kleuren en idyllische omgeving van de Loire. Al toerend beleef je hier een prachtreis met je lief, een gezellige trip met je vriendinnen of de ontspannen familievakantie waar je zo aan toe was. Slapen kan op Camping Les Nobis d’Anjou, waar je ook de fiets kunt pakken om langs al die bloemen te sjezen. Camping du Port Caroline is een andere aanrader: midden in een natuurpark en aan een wijnroute. Want laten we eerlijk zijn, naast de bloemenoogst willen wij ook best de magie van de Franse wijnranken ontdekken.

Zon, zee en zonnebloemen

De zonnebloem staat ook garant voor een flinke dosis vakantie-in-Frankrijk. In het zuidwesten vind je van juni tot eind augustus velden vol van deze zonaanbidders. Slaap bijvoorbeeld aan het kabbelende meer op Camping du Lac de Bonnefon. Ook de Côte d’Azur is aantrekkelijk voor bloemenliefhebber, met naast zon, zee en strand, de mooie mimosa-route. Een trip van 130 kilometer langs velden vol prachtig geel, met uitzicht op de Middellandse zee. Overnacht midden in de natuur op Camping Le Relais de la Bresque of meer mondain op Camping La Rouillère vlakbij Saint-Tropez.

Flower power vlot

Wel de bloemen zien, maar geen tijd om helemaal naar Frankrijk af te reizen? Aanstaande zaterdag 13 april viert Flower Campings  samen met de Keukenhof op een ludieke manier de start van de lente. Zij varen namelijk met een Flower Power vlot/inclusief tent door de grachten van Amsterdam. Wie een kijkje komt nemen moet proberen een tulp te bemachtigen op het Koningsplein, hiermee maak je namelijk kans op een weekje vakantie op een Flower Camping in Frankrijk of vrijkaarten naar de Keukenhof! En dan heb je direct een adresje voor deze zomer!