Klein maar fijn: outfit tips voor kleine vrouwen

“Ik kan er niet bij, zou je mij even kunnen helpen? ”Deze zin hoor je mij regelmatig zeggen als ik in de supermarkt of winkel sta. Helaas ben ik niet gezegend met eindeloos lange benen. Met mijn 1,55 lengtes lang krijg ik het woord “schattig” toegedeeld en vragen ze nog steeds om mijn legitimatie bij de kassa. Vriendelijk bedankt ik dan de cassiere maar het is ook wel eens vervelend. Met schoenen kopen bijvoorbeeld. Met een blos op mijn wangen vraag ik dan om maat vijfendertig. Maar gelukkig ben ik niet de enige mini op deze wereld. Eva Longeria, Anna Nooshin en the Olsen twins sluiten zich aan in deze rij. En inmiddels na een aantal shop ervaringen weet ik heel goed welke stylingstrucs bij mijn lengte passen. Deze tips deel ik vandaag , om de mini’s onder ons te helpen bij het kiezen van een outfit..

Korte rokken en shorts

Die kunnen wij prima hebben! En dan vindt het mannelijk schoon ook helemaal niet erg.. Ook de juiste pasvorm jumpsuits werken vaak goed. Wij kunnen niet wachten tot we de korte short en rokjes weer uit de kast kunnen halen!
outfit tips kleine vrouwen: shorts

Verdrink niet in je outfit

Let op met oversized. Ik snap dat het lekker warm is maar draag niet te wijde truien of broeken want daardoor lijk je nog kleiner. Combineer bijvoorbeeld een wijde trui met een skinny jeans of een mommy jeans (high waist) met een strakke top.

High waist

Ga voor een mooie high waist kokerrok of jeans. Dit maakt je benen langer en dat willen we toch…

oversized trui en high waist jeans

Jeans ‘problemen’

Je herkent vast het probleem dat je jeans altijd te lang is. Daarom ben ik ook zo blij met de enkellange jeans. Die vallen bij ons, kleine vrouwen, precies goed. Hakken eronder en je ziet er mooi uit!

De beste jurk lengte

Lange jurken, ik ben er dol op. Ze zitten enorm fijn, teenslippers eronder en je outfit is compleet. Tenzij je lange jurk dan over de grond sleept… Natuurlijk kun je dit oplossen door je slippertjes te vervangen voor een paar hakken. Echter, een jurk op knielengte past het beste bij jouw lengte.

outfit tips kleine vrouwen: lange jurk

Lengte strepen

Een klassieker: Strepen in de lengte maken je langer! Voor als je dat nog niet wist ;).

Beter van niet

Lange laarzen over de knie zijn helaas niet weggelegd voor onze korte benen.

over knee boots

Klein maar fijn

Om de column met outfit tips voor kleine vrouwen fijn af te sluiten, zijn hier nog enkele voordelen van klein zijn. Om je er aan te herinneren dat klein zijn vaak echt wel fijn is:

  • Iedereen schat je jonger. Nu maar hopen dat ze dat over 10 jaar nog steeds doen.
  • Mannen geven je het gevoel dat ze je kunnen ‘beschermen’.
  • Mensen kunnen vaak meer van je hebben omdat je er zo lief uit ziet. Al weten we niet of we ‘schattig zijn’ altijd als compliment moeten opvatten…
  • Lekker praktisch: je hoeft geen bed van twee meter te kopen. Niet voor jou tenminste…