Kip Tajine – recept

Weet je niet wat je vanavond moet eten? Maak dan kip met couscous en groenten. Dit keer niet gewoon in je pan maar in je tajine!

Hoe gebruik je de tajine?

Voor het eerste gebruik moet de tajine 24 uur in water geweekt worden. Heb je al een tajine maar gebruik je hem niet vaak? Dan week je hem het beste nog een uur voor gebruik. Je kunt de tajine op vrijwel iedere warmtebron gebruiken. Op houtvuur, op het fornuis (met vlamverdeler), op een elektrische kookplaat en in de oven.

Kip met couscous en groenten

Ingrediënten:

500 g kip (drumsticks of vleugeltjes)
1 pak couscous
1 courgette
1 aubergine
1 ui
1 winterwortel
blikje kikkererwten
Bosje verse koriander
Ras el Hanout
400 ml hete kippenbouillon (van tablet)
2 tot 3 teentjes knoflook
zout en peper

Aan de slag

Snijd alle ingredienten in grove stukken en zet de tajine op een laag vuur. Schenk er de olie in en leg alle ingredienten in laagjes erin. De kip onderop, dan de groenten en bovenop de kruiden.

Voorbereiding
Smeer de kip in met de Ras el Hanout kruiden, tevens wat zout toevoegen. De groentes in grove stukken snijden. De bouillonblokjes oplossen in een aparte pan met heet water en de couscous volgens het pakje klaarmaken.

Bereidingswijze
Bak de kip in de olie, voeg de ui en knoflook toe. Zodra de kip enigzins een beetje gaar is, doe je de groentes erbij. Even lekker roerbakken en daarna bouillon en de verse koriander toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen en 1 uur laten stoven met de deksel erop. De laatste 5 minuten de uitgelekte kikkererwten toevoegen.

Shàhiya tayiba!