Kiki onderging een innerlijke transformatie en helpt nu anderen met haar online cursus

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Kiki Duren: influencer met 31K volgers, lifestyle journalist, maar bovenal een powervrouw die heel veel positieve energie uitstraalt. Jaren geleden ontmoette ik Kiki voor het eerst tijdens een beurs, nu zit ik opnieuw met haar voor een goed gesprek over haar innerlijke én uiterlijke transformatie. Na 6 jaar stopte Kiki met haar baan bij het lifestyle platform Amayzine en besloot een sprong in het diepe te wagen op zoek naar zichzelf. Ze viel 14 kilo af, onderging maar liefst twee coachingstrajecten en lanceerde een project dat jonge vrouwen moet helpen met de zoektocht naar zichzelf: Kennis met Kiek. Ik ontmoet haar in het Hyatt Regency Hotel in Amsterdam voor een kop koffie én een goed gesprek.

Direction hotel gym

Wanneer ik naar binnen wandel met puppy Ollie onder de arm, zie ik Kiki al naar mij wenken. Ze is neergestreken op één van de heerlijke fluwelen banken in de lobby van het Hyatt. We bestellen beiden een cappuccino met havermelk en gaan er dan eens goed voor zitten. Kiki draagt haar sportkleding. Thuis in Utrecht blijven vanwege de storm wilde ze niet. Ze moet en zou haar training halen in de gym van het hotel waar ze vaak te vinden is. Sporten is groot onderdeel van het droomleven dat ze nu leidt. Ze is fit, gelukkig en zit bordevol positieve energie. ‘Mijn trainer Steve van Bookyourtrainer verdient echt wel alle credits voor mijn hele transformatie!’, vertelt Kiki glimlachend als ik haar complimenteer met hoe fit en stralend zij eruit ziet. Maar helemaal in shape en happy is ze niet altijd geweest…

Kennis met Kiek
Kennis met Kiek

Persoonlijke groei

‘Jarenlang was ik niet tevreden met mijn lichaam. Op Instagram zag ik al die fitchicks voorbij komen, maar ik voelde dat het mij toch nooit zou lukken. “Ik ben te dik”, was een sterke overtuiging in mijn (onderbewuste) brein. Hoewel ik dacht dat ik gelukkig was, vertelde mijn onderbewustzijn mij een heel ander verhaal.’ Met behulp van een coach brengt Kiki haar onderbewustzijn in kaart en komt erachter welke negatieve overtuigingen zij nog meer over zichzelf heeft. ‘Door deze overtuigingen bloot te leggen, was het voor mij mogelijk om mijn verhaal te herschrijven. Pas toen ik alle verstopte emoties volledig ben gaan voelen, kreeg alles zijn juiste plek. Het begin van mijn mooie selflove journey en de weg naar mijn ideale gewicht. En reken maar, toen ik mijn verhaal opnieuw met positieve gedachten ben gaan vertellen, toen is dat bloemetje gaan bloeien!’ En dat bloemetje bloeit zeker! Kiki heeft haar missie gevonden en weet welke rol zij in haar leven wilt bekleden.

Vind jouw eigen toon

Kiki: ‘ik luisterde laatst een podcast waarin perfecte beeldspraak werd gebruikt om uit te leggen wat jouw rol op de wereld zou kunnen zijn. De wereld werd als een orgel gepresenteerd, met voor iedere persoon een eigen muziekpijpje. Belangrijk is om jouw eigen toon beter te leren kennen en spelen. Zodra je jouw orgelpijpje hebt gevonden, zullen de puzzelstukjes in elkaar vallen en kom je in een soort flow terecht. Althans, dit heb ik zo ervaren. En het mooie daarvan is dat je je realiseert dat jij de controle in handen hebt. Je hoeft niet extern op zoek naar geluk, maar zal het bij jezelf vinden. Het goede nieuws daarbij is dat het voor iedereen haalbaar is, maar dan moet je wel weten waar je het moet zoeken. Mijn missie is dan ook het bieden van hulp aan anderen in deze zoektocht door het delen van mijn eigen verhaal. Vanuit dit idee is de cursus “Kennis met Kiek” ontstaan, waarin ik met name jonge vrouwen stap voor stap wil helpen dat bewustzijn te creëren dat mij zo geholpen heeft. Een bewustzijn dat gewichtsverlies als bijkomend positief gevolg heeft.’

Kennis met Kiek
Kennis met Kiek

Kennis met Kiki

Kennis met Kiek, van kikkererwt tot kettlebell“, is niet enkel een afvalprogramma. De cursus is voor de levensgenieters, de jojo’ers en voor de ik-begin-maandag-wel-sporters die er nu echt voor willen gaan. Voor iedereen voor wie gezond eten en sporten geen prioriteit, maar stiekem wél een ver verlangen is. De cursus – waarvan Kiki het gezicht is – is gemaakt door het team van House of Are en gecreëerd met kennis vanuit het onderwijssysteem. Kiki wil op een laagdrempelige manier laten zien dat gezond eten en voldoende bewegen voor iedereen haalbaar is. Let op, Kennis met Kiek is geen afvalcursus, dat kan gewoonweg niet in 6 dagen. Het is een proces waarin je met kleine stapjes uit je comfortzone gaat om te ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Transformeren van binnen naar buiten, met als bijkomend resultaat gewichtsverlies.’

Dream big

Natuurlijk kunnen we het interview met Kiki niet afsluiten zonder naar haar plannen en dromen te vragen. Kiki is vastberaden om een vervolg te geven aan de eerste cursus van “Kennis met Kiek”, om jonge vrouwen te helpen in hun reis naar zelfacceptatie, -liefde en bewustzijn. ‘Het samenvatten van 3 jaar aan mijzelf werken in één cursus is onmogelijk. Er komt dus zeker een vervolg want het is mijn keiharde missie om deze boodschap te verspreiden’, aldus de brunette. Verder droomt Kiki over het schrijven van een boek en het presenteren van haar eigen talkshow. ‘Waarom maar één droom hebben’, lacht ze. Ja we mogen concluderen dat deze vrouw heel wat werk heeft verricht de afgelopen jaren. Aan zichzelf, maar ook voor de mensen om haar heen. Kiki Duren is oprecht een powervrouw en wij kunnen niet wachten om aan haar cursus te beginnen. Houd deze dame in de gaten!

Meer informatie over Kennis met Kiek vind je op kennismetkiek.nl.