Kersttradities: zó 1998 of juist hip?!

Nog 20 dagen! Nog 20 dagen en dan is voor velen het feest der feesten daar! Okay….ik vind kerst ook écht leuk, begrijp me niet verkeerd, maar ik word minstens nét zo blij van carnaval, een stedentripje Napels of die perfecte nieuwe tas die ik écht moet hebben! Wat me vooral aan die 2 kerstdagen fascineert, zijn de tradities die mensen hebben tijdens deze dagen. Waar ik toch écht mijn best doe om gewoon niet mee te doen hieraan (I know… principe kwestie ;-)) vind ik het stiekem toch ook wel kneuterig leuk! Kunst hiervan vind ik toch wel om zelf je eigen nieuwe kersttradities te maken! Soms met een vleugje nostalgie en soms verfrissend hip en helemaal 2015!

Dé boom

Het begint natuurlijk allemaal met dé perfecte boom! Al jaren haal ik hem bij hetzelfde boertje bij mij in de buurt. En ja, die boom moet dus echt perfect zijn. Tot ongenoegen van degene die hem mee moet halen, want ja ladies…..ik ben dus zo’n type wat 20 bomen kan pakken en bekijken en er dan toch achter komt dat die eerste tóch wel het volste en mooiste was. Qua aankleding hebben we je gisteren al de nodige tips gegeven, maar met mijn boom hou ik het redelijk traditioneel in zilver met wit. Maar anno 2015 mag en kan natuurlijk alles en dat is juist zo tof. Wat dacht je van een compleet witte boom of gewoon lekker bont met allerlei kleuren! Wat ook een keer verrassend leuk is: hang hem ondersteboven aan je plafond! Hoe gaaf is dat?!

Spelletjes

Na een uitgebreid ontbijt of brunch moeten er natuurlijk wat calorieën af. De hele dag binnen zitten is ook niks, dus ga zeker even lekker en blokje om (gewoon in jogging broek en gympies) met de hele familie. Die Sound of Music heb je nu toch ook al wel 21 keer gezien, dus na een frisse neus is het tijd voor een spelletje. Favoriet bij ons in de familie en vriendengroep is en blijft 30 Seconds. Altijd goed voor de nodige hilariteit, zeker als je er een leuke competitie van maakt met verrassende duo’s. Je zal versteld staan hoe oma sommige woorden en mensen uitlegt 😉 Goed voor de nodige tranen met tuiten, dat verzeker ik je.

Wat wij ook regelmatig doen tussen de gangen van het diner door: de eerste schrijft de eerste zin van een kerstverhaal op het papieren tafelkleed en zo ga je de tafel een aantal keer rond. Hilarisch wat voor verhaal je op het einde hebt.

Hét eten

Toegegeven… gourmetten of steengrillen is en blijft leuk. Zeker omdat we het bij ons ook écht alleen met kerst doen. Maar dan wel niet zo standaard. Maak verrassende combi’s in je pannetje, zoals biefstuk reepjes met een beetje ketjap, knoflook, een lente uitje en wat sesam.

Nou ben ik zelf wel een keukenprinses die ervan houdt om te experimenteren in mijn keuken en grote wens blijft toch wel om zelf een keer een kalkoen te vullen die dan een paar uur later (waarschijnlijk verbrand enzo) de oven uitkomt 😉

Maar anno 2015 kun je gelukkig ook heel wat hippere hapjes op tafel zetten. Met een groep vrienden lekker aan de borrel met lekker fingerfood. Fijne hiervan is dat je niet met zo’n overvol gevoel aan tafel zit en er vaak nog genoeg ruimte is voor het toetje! Ook niet onbelangrijk toch?! Natuurlijk is een goei wijntje altijd de juiste keuze, maar ga ook eens voor verrassende cocktails of niet standaard aperitiefjes!

Ga zeker voor de nodige inspiratie naar het Allerhande Kerstfestival. We schreven er al eerder over, maar het belooft echt een super leuk food festival te worden! Voor leuke traditionele kerstrecepten, maar ook voor hippe kerstboomversieringen en verrassende toetjes! Check hieronder hoe je kans kan maken op 2 gratis kaartjes voor de zaterdag (12 december) of de zondag (13 december)!

 

3e Kerstdag: Leftovers day

Voor sommige mensen is 2 Kerstdagen al meer dan voldoende, maar wij hebben een nieuwe traditie met een aantal vrienden, 3e kerstdag: Leftovers Day! Aangezien iedereen toch wel de nodige traditionele familiebezoekjes op de planning heeft staan en er soms weinig ruimte is voor je vrienden, hebben wij er gewoon een dag of avond aan vast geplakt. Iedereen heeft wel wat lekkers over van de 2 dagen ervoor, dus wij spreken af om alle restjes met elkaar op te eten. Wel zo handig en goed voor nog een leuke dag of avond erna! Uiteraard weer in comfy pyama.

Nu heb je een aantal van mijn kersttradities gelezen en ben ik natuurlijk stik nieuwsgierig naar die van jou! Wellicht zit er een leuke bij die ik volgend jaar in ga plannen.
Laat ons vóór donderdag 10 december 11:00 uur via Facebook weten wat jouw leukste kersttraditie is en met wie je naar het Allerhande Kerstfestival wil en wie weet maak jij kans op 2 gratis entreekaartjes (laat gelijk even weten of je de zaterdag of zondag wilt gaan).