Jingle hell: voorkom stress voor de feestdagen

Het is aftellen geblazen tot kerst 2022. Dan verzamelen we ons weer massaal met familie, vrienden en geliefden rondom de goedgevulde kersttafel. Maar kerst is lang niet voor iedereen een feestje. Uit onderzoek (American Psychological Association) blijkt dat maar liefst 38% (!) van de ondervraagden meer stress dan normaal ervaart tijdens de decemberdrukte en met kerst. Weinig geld op de bankrekening, de druk om een goed cadeau te vinden en familieverplichtingen worden genoemd als voornaamste redenen. Dus, laten we die problemen samen tackelen, zodat ook jij met een gerust hard naar kerst kan toeleven!

Kleine portemonnee

Veel mensen houden ervan om met kerst heerlijk uit te pakken. Niet alleen met stapels cadeaus onder de kerstboom, maar ook met een goed gevulde en rijkelijk gedekte kersttafel. Maar wat als je krap bij kas zit, dan voelt kerst wellicht als een ware Jingle hell! Voor het decoreren van een te gekke kersttafel tippen wij je de lokale kringloopwinkel. Ja echt, de kerstcollecties bij deze winkels puilen op het moment uit! Al voor 50 cent per stuk heb je te gekke glazen en borden en voor een euro extra knal je ook nog een mooi kerstornament op tafel. Voor het kerstmenu kies je een budget kerstrecept. Want een heerlijke kerstmaaltijd hoeft echt niet duur te zijn!

Cadeaustress

Niets zo vervelend als het hebben van cadeaustress zo 2 voor 12. Want wat moet je iemand geven die alles al heeft? De opties zijn natuurlijk legio, ook voor een kleiner budget. Kijk eens in de cadeauschappen van het Kruidvat voor een leuk cadeautje, of wip ook hiervoor eens aan bij de kringloop. Heb je meer te besteden, maar weet je nog steeds niet waar te beginnen? We helpen je graag op weg met onze Christmas Giftguide 2022. De leukste cadeaus voor haar.

Family affairs

Kerst is het familiefeest der familiefeesten. En dat betekent dat er vaak een hoop familie ‘verplichtingen’ bij komen kijken, ofwel de Jingle hell. En hoewel veel mensen hiervan juist zullen genieten, kunnen wij ons goed voorstellen dat het voor sommigen als een ‘moetje’ voelt. Tel daar gescheiden ouders bij op en een misschien-niet-zo-hele-leuke-schoonfamilie, en je hebt alle ingrediënten voor een dramatische kerst. Maar weet je wat het leuke is? Je hoeft hier niet in mee te gaan! Bepaal voor jezelf hoe een fijne kerst er voor jou uit ziet. Je kunt maar op één plek tegelijk zijn en doet er dan ook goed aan om keuzes te maken. Bedankt voor uitnodigingen waar je niet warm van wordt en maak het jezelf op zo’n dag vooral niet te moeilijk als je daar niet van geniet. Zo wordt kerst een heerlijk feest!