Jillz: iets lekkers voor de feestdagen…

Boodschappen voor de feestdagen, altijd een crime. We moeten bedenken wat we gaan eten, wie er allemaal langs komen en vooral belangrijk : wie drinkt wat? Zo hebben we tante Ria, die van een glaasje advocaat houdt maar minstens net zo belangrijk : vrienden die gezellig ‘even’ binnen wippen.

Lekker voor bij de borrel

Mijn zusje en ik zijn enorme fan van Jillz omdat het lekker licht én zoet is. Het wordt gemaakt van appels met 5% alcohol. Naast Jillz, is er ook Jillz Red met kers en framboos en Jillz Orange met sinaasappel en citroen.

Handig en geen dikmaker

Voor de vrienden die geen alcohol drinken maar toch van Jillz houden is er gelukkig ook een variant zonder alcohol: Jillz 0.0%. Ook fijn ; per glas (18cl) bevat Jillz 94 kcal. Dit is veel minder dan in bijvoorbeeld wijn. We like!

Wat is cider?

Cider is het resultaat van een natuurlijk proces. Net als wijn, alleen wordt cider van appels gemaakt. De appels worden geplukt, gewassen, gemalen en geperst. Vervolgens wordt het sap in vaten gedaan. Na al dat werk vindt er vergisting plaats, waarbij suikers omgezet worden in alcohol. Et voilà: cider! Een natuurlijk product, volgens een eeuwenoud recept. De smaak en geur van Jillz lijkt helemaal niet op bier.