JE HOME-OFFICE EEN KLEURTJE NODIG? DEZE KLEUREN BRENGEN STIJL

Ben jij een van de little few die zichzelf gelukkig mag prijzen met een eigen home-office? Onze ouders noemde deze kamer nog een studeerkamer, maar die heeft inmiddels plaats gemaakt voor onze eigen ‘werkkamer’.

Het is niet gek om eens in de zoveel tijd de boel eens flink om te gooien, maar waar begin je in godsnaam? Als je nu een simpel antwoord verwacht, dat hebben we ook: je moet namelijk beginnen bij de basis en van daaruit verder bouwen.

De basis klinkt misschien simpel, maar dat is het zeker niet. Je basis is namelijk de kleur van je muren. Houd je de wanden wit? Of ga je toch voor een inspirerend likje verf? Deze kleuren hebben wetenschappelijk hun strepen wel verdiend en kunnen jou een stukje verder helpen om je doelen te bereiken. Zin in een jaar vol carrière stappen? Let dan nu goed op!

ORANJE

Oranje geeft je extra energie. Dus heb je lange dagen voor de boeg? Of heb je op dagelijkse basis veel vergaderingen waar je je ogen niet bij open kunt houden? Gooi dan eens een flinke oranje kleur op de muur. Daarnaast geeft deze kleur je creativiteit ook nog eens een boost én draagt het bij aan je uithoudingsvermogen. Genoeg redenen om die muur in het oranje te steken dus.

BLAUW

Blauw werkt sowieso goed in een interieur, maar al helemaal op je werkkamer / home-office. Blauwtinten werken namelijk verfrissend met veel natuurlijke materialen. Daarbij is blauw makkelijk te combineren met felle kleuraccenten. Denk eens aan geel met blauw bijvoorbeeld.

WIT

Als je wit combineert met heel veel natuurlijk licht en veel natuurlijke materialen, zorg je voor een heel rustige home-office. Daarbij creëert wit ruimtelijkheid en dat kan je creativiteit alleen maar ten goede komen.

ROOD

Bestaat jouw baan uit fysieke activiteiten? Dan stimuleert rood jou om nog meer uit je dag te halen. Rood staat er namelijk om bekend dat het ons hart sneller doet kloppen. Overigens is rood ook slecht voor je concentratie, dus zit je dagen lang achter je bureau, laat rood dan vooral lekker links liggen.

GEEL

Als laatste voegen we nog de kleur geel toe. Misschien niet geheel verrassend, maar wel echt een sterke accentkleur waar je nieuwe ideeën van krijgt. Dit in combinatie met groen bevordert het creatief denken zeer.

Dus, dat wordt verven!

Photocredits: Jessica Lewis