Je hanglamp als eyecatcher

Hanglampen zijn echte sfeermakers in huis. Voor in de woonkamer, eethoek, slaapkamer of de keuken: een hanglamp is altijd een goede keuze. Op het gebied van verlichting krijgt duurzaamheid steeds meer aandacht. Zo zijn hout en riet al een tijdje trendy, maar heb je weleens gedacht aan een lamp van marmer en beton?

Beton: ruw en natuurlijk

Beton is terug van weggeweest. Het materiaal is vrij ruw, natuurlijk en doet denken aan vroegere fabrieken. Het zal je niet verbazen dat het steeds meer in het interieur is terug te vinden. Een betonnen hang lamp is stoer en past helemaal bij het wonen van nu. Beton oogt als kil en ongezellig materiaal, maar kan perfect gecombineerd worden om je interieur toch gezellig te maken.

Marmer: luxe en natuurlijk

Marmer is helemaal in opkomst als natuurlijk, maar kostbaar materiaal voor in je interieur. Toch hoeft het zeker niet altijd duur te zijn, als je voor een marmerlook gaat. Het leuke van deze trend is dat je er je eigen ding mee kunt doen. Zo is het romantisch te combineren met pasteltinten, maar krijg je in combinatie met beton een hele stoere uitstraling.

Hout: duurzaam en sterk

Hout is al langer terug te zien in het interieurbeeld. Hout straalt gezelligheid en comfort uit, precies wat je in huis wil creëren. Houten lampen zijn bovendien multifunctioneel en passen bij elke woonstijl. Houten hanglampen zijn stevig en zeker niet ouderwets. Combineer ze bijvoorbeeld met een gave retro gloeilamp voor een industriële uitstraling.

Riet: sfeervol en licht

Natuurlijke producten worden meer en meer geïntroduceerd. Riet is een lampensoort die we steeds meer gaan zien. Het is een licht, luchtig en sfeervol product. Het past goed bij een landelijk interieur, maar kan je interieur ook net dat beetje extra karakter geven. Anderzijds bereik je een romantisch effect door een lint om de lamp te strikken. Rotan lampen zijn nog iets grover en hebben een stoerdere uitstraling.

Dit artikel is tot stand gekomen met Kwantum.