Island hopping in Thailand

Ga je naar Thailand? Dan maak je vast een reis door het binnenland. Maar wil je graag aan het einde nog even island hopping voordat je alweer terug vliegt naar Amsterdam… Bezoek dan 1 van deze eilanden!

Koh Samui

Je kunt vanuit Bangkok via Bangkok Airways rechtstreeks vliegen op Koh Samui. Is je budget niet toereikend voor een vlucht? Dan kun je ook met de bus naar Suratani. Eenmaal in Suratani neem je dan de boot naar Koh Samui. Let wel, deze keuze betekent dat je ongeveer 18 uur moet reizen om er te komen.

In Koh Samui zelf heb je het Fisherman’s Village. Hier eet je onder andere heerlijke vis menu’s voor ongeveer 20 euro voor 2 personen. Wil je het mooiste strand van dit eiland zien? Ga dan naar Chaweng Beach, het strand is zo wit dat je je zonnebril wel op moet houden :). Het water is zo helder dat je de visjes kunt tellen.

Verder is Koh Samui leuk om souvenirs voor thuis te scoren en uiteraard lekker even te shoppen!

Koh Phangnan

Koh Phangnan is een heerlijk rustig eiland maar staat bekend om haar Fullmoon Party’s. Je komt er door de lomprayah boot te nemen van Koh Samui naar Koh Phangnan. Eenmaal aangekomen wachten je op de pier genoeg taxi’s, die je naar je hotel willen brengen. Op het eiland zelf kun je een scooter huren waarbij je het eiland op een leuke manier kan ontdekken.

Toen wij op Koh Phangnan waren, was er helaas geen Fullmoon Party :(! Maar gelukkig hebben we heerlijk genoten van ons fijne verblijf bij het B52 resort en het heerlijke eten in dit (niet toeristische) knusse resort.

Koh Phangnan
Koh Phangnan

Koh Tao

Koh Tao staat bekend om haar duikcursussen, veel backpackers kiezen ervoor dit eiland nog aan te doen zodat je je PADI nog kan halen of als je oren het helaas niet toelaten te gaan snorkelen. Overal vindt je hiervoor kantoortjes die een cursus voor je kunnen regelen. Verder kun je op Koh Tao heerlijk eten, winkelen en aan het strand liggen! Vergeet vooral niet om het onbewoonde eiland Nan Yuan te bezoeken, je kunt hier namelijk goed snorkelen en duiken en je spot hier heel veel clownsvisjes.
Tip: Bezoek Fizzbar Beachlounge eens! Naast dat ze hier heerlijke cocktails hebben, kun je er ook prima eten en uiteraard loungen.