Pimp je huis met de boomstam lamp

Zo nu en dan ben ik toe aan verandering. En dan heb ik het voornamelijk over veranderingen in ons huis. Gelukkig heeft mijn moeder hier ook last van. Beide zijn we al snel ergens op uitgekeken en willen dan graag weer iets anders. Maar om nu gelijk een heel nieuw interieur aan te schaffen vinden we dan weer een beetje overdreven. Crea bea’s als we zijn, gaan we liever lekker zelf aan de slag of gaan op zoek naar iets totaal anders wat je niet vaak ziet. Zo kwam ik laatst op Pinterest de boomstam lamp tegen. Wij waren gelijk enthousiast over deze houten lamp en gaan dit zeker doorvoeren in ons huis.

Wil jij ook is een keer wat anders dan die strakke, gedesignde lampen in je huis. De boomstam lamp is de ideale aflossing denk ik. Het geeft net even wat meer uitstraling en laat je woonkamer of slaapkamer er heel anders uit zien. Waarschijnlijk heb je er nog geen beeld bij, maar het is echt gaaf! Hieronder een paar voorbeelden wat je er allemaal mee kunt.

De boomstam lamp

De boomstamp lamp is een echte tijdloze, moderne lamp recht uit de natuur. Dat maakt het zo bijzonder.
Zo vond ik de o.a. de lampen van Duncan Meerding. Deze man is begonnen met objecten te maken van licht, omdat hij voor het grootste gedeelte blind is. Zijn kunstobjecten zijn een groot succes geworden. Ik vind het hele gave lampen die je huis opfleuren.

Gefascineerd door de boomstammen? Ik in ieder geval wel. Weet je wat je er nog meer mee kan? Je kan ze ook heel eenvoudig gebruiken als nachtkastje of tafeltje. Zelf maken? In de boomstammen is een spleet gemaakt waarin led verlichting is verwerkt. That’s it! Dus als je een beetje een handige man in huis rond hebt lopen dan is het zo gepiept.

boomstam lamp -biemansinterieurontwerp.nl

Boomstam nachtkastje

Zo kwam ik ook mooie nachtkastjes tegen op Pinterest, waar dan geen verlichting in zit helaas. Deze boomstammen kun je ook gebruiken als bijzet tafeltje in je woonkamer. Hoe handig en leuk! En ook dit is makkelijk zelf te maken.

Do It Yourself boomstam
Het begint allemaal met het regelen van een mooi stuk hout. Het bos of marktplaats is een goede plek hiervoor. Misschien heb je wel een lieftallig overbuurman waar je een stuk hout van mag hebben. Laat het hout een paar dagen goed drogen en verwijder vervolgens de schors. Zorg dat alles goed glad is door het een beetje bij te schuren. Vervolgens kun je er een mooi lakje op smeren en klaar is kees.
En als je er een lamp van wilt maken dan moet je er voor zorgen dat er gleuven in je boomstam terecht komen natuurlijk.
boomstam lamp 4 - interiorinsider.nll