Inpaktips voor de feestdagen

Nog maar even en het is alweer Kerstmis! Wij zijn al druk met het doen van onze inkopen. Het kiezen van cadeaus, het inpakken ervan en dan natuurlijk ook nog het labelen van de pakjes kost heel wat tijd, maar je wilt het natuurlijk wel goed doen. Het geven en ontvangen van een cadeautje is namelijk een feestje. Daarom geven wij inpaktips voor de feestdagen. Voor het maken van het mooiste pakketje zonder het gevaar van het verwisselen van dat spannende doosje voor jouw vriend met de kaars voor jouw schoonmoeder. Lees snel verder!

Van doosje tot pakpapier

Er is heel veel inpakmateriaal te vinden online en te koop in winkels. Van pakpapier met rijkelijke prints tot giftboxjes met chique uitstraling. Pas de verpakking aan op jouw cadeautje (of juist niet, wanneer je bijvoorbeeld een grapje wilt maken met de nog geplande Sinterklaas viering). Natuurlijk kun je nieuw verpakkingsmateriaal in de winkel kopen, maar wij bij Ladify houden ook van recyclen. Heb je niet toevallig nog pakpapier liggen van een ontvangen cadeautje? Of wellicht een mooi oud tijdschrift met mooie foto’s? Wees creatief en maak gebruik van items die je al in huis hebt.

Creatief met versiering

Eenmaal ingepakt is het tijd om de verpakking te versieren. Dit kan met een mooie tekening, een zelf geknipte strik of lint in allerlei kleuren. Op het internet zijn legio voorbeelden te vinden van het knippen van strikken van papier. Leef je uit! Lint heb je in verschillende kleuren en materialen. Ga voor luxe zijden banden of wederom zelf geknipte versies van papier. Schoonheid zit soms in de eenvoud, dus zelfs bindtouw (voor in de keuken) zou kunnen dienen ter opleuking van jouw pakketje.

Personaliseer je cadeaus met naamstickers

Cadeau ingepakt, strik er omheen; klaar om te geven. Handig is het natuurlijk wel om te weten welk cadeautje in de zak of onder de boom aan wie toebehoort. Gebruik dan ook naamstickers om jouw cadeaus te labelen. Je kunt naamstickers en adresstickers tegenwoordig eenvoudig online bestellen. En het leuke, je kunt ze ook personaliseren! Zo maak je heel simpel een ontwerp in Sinterklaassferen of gericht op kerst. En niet alleen als label voor je cadeaus zijn deze stickers leuk, als cadeautje zullen ze ook in de smaak vallen!