Ik zeg JA tegen de high tea van JA! Breda

Het zal inmiddels niet meer als verrassing komen dat ik niet vies ben van lekker eten. Met drie vriendinnen gaan we regelmatig iets leuks doen. En onder ‘leuks’ verstaan we dan eigenlijk altijd ‘eten’. De ene keer gaan we ’s avonds uit eten, de andere keer doen we ’s middags een high tea. Eigenlijk spreken we altijd af in Breda, omdat dat qua ligging het beste uit komt en daar woont 25% van de groep 😉

In Breda hebben we al meermaals een high tea gedaan. Zo zijn we eens bij Flinstering geweest, bestaat inmiddels niet meer. Balen, want dit is by far de beste high tea die ik ooit op heb. We zijn ook al eens bij JA! Breda geweest, een goede tweede. En we genoten ook van zoetigheden bij My Sweet Pie. Onlangs besloten we voor de afwisseling nog maar eens een high tea te doen. Onze keuze viel wederom op JA! Breda, maar dan wel een andere variant. Destijds deden we de high tea de luxe en nu kozen we voor de zomer high tea.

De zomer high tea bestond uit:

 • dagsoepje
 • sandwich op wit brood
 • sandwich op waldkornbrood
 • sandwich op maïsbrood
 • gerookte zalm
 • eiersalade
 • worstenbrood
 • fruitspiesje
 • marshmallows
 • slagroomsoesjes
 • diverse koekjes
 • dropjes
 • muffin
 • brownie
 • aardbeientaart
 • en uiteraard thee, in 11 verschillende smaken

We begonnen met een soepje. Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij was het courgettesoep. Hoe dan ook, ik ben niet zo’n soepliefhebber en na een paar kleine lepeltjes hield ik het al gauw voor gezien. Op naar de zoetigheden en de hartige lekkernijen! Dat ligt mij immers stukken beter 😉

Alles wat op tafel werd gebracht, zag er heerlijk uit. Enige wat mij tot op de dag van vandaag nog steeds onduidelijk is, is waarom er los van de sandwiches nog eiersalade en gerookte zalm bij de high tea zat. Doe dat óf op die sandwiches (liever niet trouwens, want ik houd niet van zalm) óf houd het weg. Nu was het volgens mij de bedoeling dat je dat zelf tussen je sandwich ging zitten prakken. Nou, mij niet gezien hoor 😉 Er zat al voldoende lekkers op die sandwiches!

Voor de rest beviel het allemaal uitstekend. Het stuk aardbeientaart was heerlijk luchtig. Qua presentatie van de aardbeientaart (oordeel zelf maar op onderstaande foto’s) kan ik alleen maar zeggen: er is ergens iets mis gegaan tussen het uit de vorm halen van de cake en het serveren er van. Maar qua smaak: helemaal niets op aan te merken.

Kort samengevat kan ik zeggen: ben je binnenkort een keer in Breda en heb je trek in iets lekkers, dan kan ik een high tea bij JA! Breda zeker aanbevelen. Bezoek ook de website voor meer informatie over de verschillende high tea varianten.