ICI PARIS XL en ontwerper Kees Dekker maken nieuwe No Waste Chairs

Parfumflesjes, het zijn ware kunstwerkjes. Maar als dat flesje met dat geliefde gekleurde watertje leeg is, belanden ze toch bij het vuil. Zonde! Dat dachten ICI PARIS XL en ontwerper Kees Dekkers bekend van zijn befaamde ‘No Waste Chair’ ook. In samenwerking met de ontwerper start het beautyconcern dan ook de actie BRING YOUR BOTTLE BACK. Iedereen die tussen 3 en 16 april 2023 een lege beauty verpakking of parfumflacon inlevert bij één van de ICI PARIS XL winkels, draagt een steentje bij aan het maken van nog zo’n bijzondere stoel én een schoner milieu. Bovendien ontvang je direct 25% korting op een nieuwe aankoop.

No Waste Chair

Kees Dekkers (28) werd bekend met zijn No Waste Chair, een afstudeerproject voor zijn opleiding aan het Amsterdamse Hout- en Meubileringscollege. De ontwerper ziet de stoel als een perfecte weerspiegeling van één van de belangrijkste onderwerpen van de 21e eeuw: afval. Met zijn No Waste Chair wil hij een mooiere wereld creëren door middel van gedragsverandering. Het ontwerp is een doorzichtige stoel waarin de jonge kunstenaar zwerfafval tentoonstelt om de aandacht te vestigen op deze urgente kwestie. En dat lijkt te lukken; zeker toen ook Koningin Maxima 2 van zijn stoelen kocht.

ICI PARIS XL x KEES DEKKERS

Ook ICI PARIS XL is zich bewust van het grote afval probleem: “het weggooien van beauty verpakkingen willen we graag voorkomen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief, die we hebben gevonden in de No Waste Chair van Kees Dekkers. Door het laten maken van deze design stoelen zijn we blij dat er met deze, vaak toch prachtige beauty producten, een blijvend design meubelstuk wordt gemaakt waar één van onze klanten zijn leven lang veel plezier van zal hebben”, aldus Monique Ariessen (marketing manager bij ICI PARIS XL & Pour Vous).

Kees Dekkers maakt voor ICI PARIS XL 2 stoelen van de ingeleverde beautyproducten. Klanten die de ICI PARIS XL APP hebben, kunnen door te klikken op de ‘winactie banner’ kans maken dit bijzondere ontwerp. De winnaar van de No Waste Chair wordt voor 30 juni 2023 bekend gemaakt.