How to: Slaapkamer stijlen in 5 simpele stappen!

Zoals jullie wellicht in mijn eerste blog hebben kunnen lezen ben ik begonnen met project: Slaapkamer restylen. Hoewel deze kamer maar weinig bezoekers zal trekken (ja ik heb dit meerder keren moeten overlezen om te beseffen dat ik het wél zo kan schrijven), neem ik deze taak toch uiterst serieus. Of ik er al uit ben welk industrieel behang er op de muur komt? Nope. Maar zodra het er is plak ik mijn mannelijke compagnon binnen de Gezins BV er als eerste achter.  Man wat kunnen wij oneindig kibbelen over hét perfecte printje…

De slaapkamer is voor mij  echt een plek om tot rust te komen, tegen de klok van 8. Of kwart over 8. Of na half 9… En als die peuter dan ein-de-lijk slaapt kijk ik heerlijk in bed mijn favo series, lees ik een boek of kan ik uren bellen met vriendinnen. Met deze tips en tricks stijl jij binnenkort je slaapkamer tot een oase van rust.

1. Onmisbaar in elke slaapkamer; een mooi gestyled bed met frisse lakens, knusse kussens en een toffe sprei.

Ikzelf ben fan van een effen lichtgekleurd dekbed, bij voorkeur in katoen, zoals de onderstaande van Yumeko.nl. Deze stof is gewoon stoerder dan satijn en past daardoor beter in het geheel. Met een effen basis kun je vervolgens met verschillende kussens makkelijk van stijl veranderen, ideaal als je net zo wispelturig bent als ik. O en zie je dat knoopkussen? In een volgende blog geef ik je de How To Do It Yourself Tip!  Daarnaast is een sprei natuurlijk onmisbaar. Ik heb het namelijk al-tijd koud, terwijl mijn vriend het juist bloedheet heeft. Hoppa sprei erover en ieder zijn zin! Maak je bed hoog op en je hebt al gelijk een luxe hotelkamer uitstraling. Alleen de service ontbreekt, je moet het bed wel zelf opmaken…

2. Goede verlichting

Verlichting in de slaapkamer. Dit is denk ik het meest pijnlijke onderwerp tussen man en vrouw; team licht-aan of team licht-uit? Anyway, met een paar toffe bed-lampjes is het geen straf om het licht aan te laten! In mijn ‘plan’ werk ik met plankendragers van de Ikea voor €1,50, een snoer, lamp en fitting. Verwerk het snoer in te boren gaatjes of knoop/slinger het er gewoon losjes overheen! Via snoerboer, verkrijgbaar bij Karwei, kun je de lamp volledig zelf samenstellen! Kind kan de was doen…maar die van mij alleen vervuilen.

3. Een toffe foto-wand

Met een mooie fotowand creëer je in een handomdraai een geheel eigen sfeer. Zelf ben ik fan van de mooie prints van Desenio. Je kunt er selecteren op thema, kleur en al vooraf samengestelde composities bestellen. Combineer deze met mooi strakke lijsten, hang ze in een groepje bij elkaar (rommelig of perfect uitgemeten) en je hebt een ware eye-catcher!

4. Plantjes kunnen overal.

De mensen die mij goed kennen weten dat ik dol ben op plantjes! Alle soorten en maten, in een mooie pot of mand. Met planten maak je van een huis direct een warme plek.

Met deze Bromelia Pineapple maak je helemaal een goede beurt (kan ik dat zeggen in de slaapkamer?) Deze plant is namelijk én hip, en gaat snurken tegen. Wordt het leven nog mooier dan dit?!

5. Dressoir achter het bed.

Oké niet iedereen heeft er de ruimte voor, maar als je het hebt vergroot een dressoir aan het voeteneind van je bed optisch de kamer. Gooi het dressoir vol met de Bromelia’s of stapel wat mooie boeken op elkaar. Een stoere kandelaar erbij bevordert vast de romantiek, als je geen hoofdpijn hebt.