How To: gezond en stralend zomer haar

Vakanties zijn er niet voor niks. Natuurlijk wil je dan lekker bijkomen op een strandbedje, of een verkoelende duik in de zee nemen. Maar hoe is de conditie van jouw haar na zon, zee en strand? Je herkent het vast wel, het is om te huilen want je haar hangt er namelijk bij als een bos stro. Een beachlook noemen ze het ook wel.
Ondanks dat de beachlook deze zomer weer een ware trend is ben ik nog niet echt fan. Why not? Deze look wordt vaak thuis gecreëerd met een speciaal haar product. Maar goed ook want de echte beachlook is helemaal niet goed voor je haar. Door zon, chloorwater en zeewater is je haar in de zomer sneller beschadigd. Hoe zorg je er nu voor dat je rond loopt met gezond en stralend zomer haar? Wij hebben een aantal tips voor je.

zomer haar 1 - beauty

Tips voor stralend zomer haar

  • Voor stralend zomer haar draag je jouw haren in een staart, vlecht of knotje. Dit beschermt je haar namelijk. Voor optimale bescherming kies je voor een fashionable hoed, hoofdband of gave pet. Wanneer je namelijk jouw hele vakantie je haren los hebt dan zal de hitte van de zon je haren uitdrogen en ontkleuren. Je haar wordt er wel lichter door, vele vinden dit mooi. Maar eigenlijk wil het zeggen dat je haar beschadigd is.
  • Maak je haar nat voordat je in chloorwater gaat zwemmen. Hierdoor voorkom je dat het haar veel chloor opneemt. Na het zwemmen goed uitspoelen met lauw water haalt ook het laatste restje chloor uit je haar.
  • Pas op met het stijlen van je haar. In de zomer is je haar al gevoeliger voor invloeden van buitenaf en een fohn, krul- of stijltang op volle hitte helpt hier niet aan mee. Het beste is dus om je haar op een lage temperatuur te stylen of het natuurlijk te laten drogen.
  • Gebruik tijdens de zomermaanden zeker een conditioner na het wassen. Chloor en zeezout beschadigen de haarschubben en drogen het haar uit. Een conditioner sluit de schubben en zorgt ervoor dat je haar glad, gezond en beschermd blijft.

Zo voorkom je droge lokken door de zon

  • Wist je al dat kokosolie ook goed is voor je haar? Wij niet!. Wel heel handig, je hoeft maar een klein beetje over je haar te verdelen voordat je de zon in gaat. Het zorgt er voor dat je haar gezond en stralend blijft. Oh en het maakt je haar ook nog eens extra zacht.
  • Een duik genomen in de zee? Spoel je haar daarna gelijk af met gewoon water. Zout is een echte no go voor je haar. Het maakt het droger en zorgt ervoor dat je na je vakantie zeker een bezoekje moet brengen aan de kapper. Goed uitspoelen na een duik is dus zeker de moeite waard.
  • Tegenwoordig heb je ook zonnebrandolie voor in je haar. Dit kun je ook op je scheiding smeren zodat je huid daar niet verbrand. Win-win situatie.Nu is het dan dus echt tijd om te gaan genieten van je vakantie, vind je ook niet?