Hoe je met houten tuinmeubels jouw tuin een stuk gezelliger maakt

In de zomer besteden we veel tijd in onze tuin en is voor veel mensen een van de meeste favoriete ruimtes van ons huis. Het is dus belangrijk dat deze plek gezellig en goed onderhouden is. Toch is dat niet altijd even eenvoudig, daarom hebben we een aantal tips voor je die vertellen hoe je jouw tuintje een stuk gezelliger maakt, zonder dat je er al te veel tijd aan hoeft te besteden.  

Houten tuinmeubels

Naast de vorm, grootte en het design van een tuinbank bepaalt het materiaal ook de sfeer in de tuin. Houten tuinmeubels geven een natuurlijke én luxe uitstraling in jouw tuin. Dankzij de verschillende stijlen houten tuinmeubels kies je een meubel of set die perfect aansluit op jouw smaak. Strakke vormen en lijnen verwerkt in houten tuinmeubels passen mooi in een moderne tuin. Terwijl een tuinmeubel met rondingen weer prachtig staan in een bourgondische tuin bij een wat ouder huis. Maar ook materialen zoals wicker (vlechtwerk), aluminium en RVS zijn duurzame opties als tuinmeubelen. Je kunt dit vervolgens een stijlvolle touch geven door het gebruik van kussens.

Kleinere tuin

Wanneer je een tuin hebt met niet al te veel ruimte, wil je de tuin niet vol zetten met een veel te grote loungeset. Maar je wilt natuurlijk wel een fijne plek hebben om te zitten en iets meer dan alleen een tuinstoeltje. Dan is de houten tuinbank de beste oplossing om heerlijk te genieten in jouw tuintje. Een stijlvolle houten tuinbank neemt niet veel ruimte in beslag én zorgt voor een comfortabele en stijlvolle manier van loungen.

Houtsoorten

Wanneer je kiest voor een houten tuinbank of tuinset, dan is het belangrijk dat het meubel lang meegaat. De keuze voor het hout is hierin van groot belang. Kies voor hard en stevig hout wat tegen een stootje kan én weerbestendig is. Daarnaast moet hout ook onderhouden worden zodat het hout van de tuinset zo lang mogelijk mooi blijft. Eén keer in de zoveel tijd lakken of beitsen doet het hout goed. En wanneer je voldoende plek hebt is het zeker een aanrader om de houten tuinset of het tuinbankje binnen te zetten tijdens een regenbui.

Credits: Nipananlifestyle.com