Hotspot: Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch!

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer naar toe te gaan. Ik hou van kneuterige vintage cafeetjes én van katten! Hoe leuk is het dan als ze deze 2 gaan combineren?! En dat zelfs in je eigen Den Bosch. Precies….héél leuk! En dus was ik afgelopen weekend met een goede vriendin bij Kattenparadijs Mispoes. Als 2 echte Crazy Cat ladies gingen we een hapje en drankje doen tussen een aantal eigenwijze katten. Love it!

Huisregels

Eenmaal aangekomen, kregen we eerst een uitleg over wat wel en niet mag. Voor ons als kattenliefhebbers wél zo logisch, maar dat is het schijnbaar toch niet voor iedereen.

  1. Bij binnenkomst moet je even je handen wassen met desinfecterende zeep.
  2. De katten mogen niet worden opgetild. Het is de bedoeling dat ze naar jou toe komen (en geloof ons…..dat doen ze écht wel hoor).
  3. Slapende katjes mogen niet wakker gemaakt worden (dat zou je namelijk zelf ook niet chill vinden, wel?!).
  4. Er mogen geen foto’s met flits gemaakt worden, want dit is vervelend voor de katten en niet goed voor hun oogjes.
  5. Het kattenparadijs is vooral een huiskamer waar een relaxte en rustige sfeer hangt, en niet alleen jij, maar ook de katten rust vinden.
  6. Do not feed the cats! Maar serieus….. jouw eten is van jou. De poezen krijgen daar hun eigen eten!

Naar hartenlust knuffelen

Je betaalt bij Mispoes 3 euro entree (bedoeld voor het onderhoud en welzijn van de harige bewoners) en dan kun je 2 uur lekker naar hartenlust met de mispoezen knuffelen, terwijl je ondertussen geniet van een lekkere latte met een home made cranberry taartje erbij of een van de broodjes die ze serveren. Je kan er zelfs ook lekker ontbijten en high tea’en.

Asiel

De Mispoesjes zijn poezen en katers afkomstig uit het asiel, verlaten boederijen of zijn gevonden op straat. Heel fijn dus dat ze door Mispoes zijn opgenomen en een warm nestje hebben samen met de anderen. Ze kunnen gewoon lekker rond lopen, spelen met elkaar en de vele speeltjes die er liggen, eten, drinken, slapen en natuurlijk gekroeld worden door de bezoekers. Nou, dat hebben we gedaan. Binnen 5 minuten zat Miss Poes al op mijn schoot om er vervolgens het komende uur niet meer vanaf te komen. Mispoes werkt nauw samen met een aantal erkende dierenartsen en kattengedragstherapeuten zodat de katten niks te kort komen.

Echt kattenparadijs

Bij Mispoes heb je meer dan alleen een stel super schattige en eigenwijze poezen! Buiten het feit dat de latte’s, het water met citroen en munt en de broodjes overheerlijk smaken, kun je ook nog eens (bijna) alles kopen wat er binnen staat. Van een hoop leuke vintage spulletjes tot super toffe shirtjes (die met Crazy Cat lady was torenhoge favoriet :-)) en tassen. Maar ook voor je kattenvoer en andere benodigdheden ben je bij Mispoes aan het goede adres.

Waar?

Je vindt Kattenparadijs Mispoes aan de Orthenstraat 31 in Den Bosch. Ze zijn van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag openen ze om 12.00 uur. Zorg wel dat je reserveert van te voren, want ze hebben maar beperkt plaats.

Have fun! Wij gaan er zéker vaker naar toe!