Hotspot: Admiraliteit Rotterdam

Van de buitenkant ziet het er niet heel bijzonder uit, maar zodra je binnenstapt kijk je je ogen uit; Bar Admiraliteit in Rotterdam. Het eerste wat opvalt als je binnenkomt, is de bar met daarachter de énorme hoeveelheid verschillende dranken. Meer dan 200 exclusieve dranken zijn verkrijgbaar bij Admiraliteit en daarnaast hebben ze een uitgebreide cocktailkaart. Maar dat is niet alles, je kunt hier namelijk héérlijk eten!

Admiraliteit is een vrij klein, smal restaurantje met twee verdiepingen. Het restaurant bevindt zich aan de Admiraliteitsstraat 17b in een historisch pand met mooie, hoge plafonds wat het restaurant ook gelijk een chique uitstraling geeft. De inrichting is modern, maar toch heeft het restaurant een knusse sfeer. Wanneer je op de bovenste verdieping zit, kijk je aan de ene kant de open keuken in, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. En wanneer je de andere kant op kijkt, uit het raam, kijk je uit over de jachthaven “De Admiraliteit” waar diverse boten aangemeerd liggen.

Admiraliteit

En dan; het eten. Je kan bij Admiraliteit terecht voor zowel lunch als diner. Ikzelf ben er geweest voor het diner, wat een ‘shared dining’ concept is. Dit houdt in dat je een aantal gerechtjes van de kaart bestelt om te delen. Toen ik de kaart zag wilde ik het liefst alles bestellen.. wat lastig om te kiezen! Wij begonnen met een mandje brood met olijfolie, zeezout en aioli. Terwijl we hiervan zaten te smikkelen, maakten we onze volgende keuze; de ‘Oriental platter’, een plateau met daarop eendenloempia’s, yakitori spiesjes, chickenbites en butterfly garnalen en de ‘Wagyu beef sliders’, twee kleine broodjes hamburger van wagyu rund met rode uiencompote, truffelcrème en champignons. En daarbij natuurlijk een portie huisgemaakte frietjes met huisgemaakte mayonaise! En wat was dit lekker! Na deze eerste ronde zaten we al aardig vol maar we konden het niet laten toch nog iets te proberen van de kaart. De serveerster raadde ons de ‘Tuna Tataki’ aan; lollies van lichtgegaarde tonijn met sesamzaadjes en wasabimayonaise. Ook deze waren echt om te smullen!

Tuna Tataki Oriental Platter

Ondanks onze gevulde buikjes besloten we toch nog een dessert te nemen en daar heb ik zeker geen spijt van. We gingen voor de ‘Panna cotta’ en de ‘Oreo cookie parfait’ (Oreo!!). Ik ben een echt toetjespersoon en ben dus ook wel kieskeurig, maar deze toetjes waren echt perfect. Niet alleen zagen ze er prachtig uit, ze waren ook heerlijk!

Desserts

Kortom; voor de liefhebber van lekker eten is Admiraliteit zeker een bezoekje waard. Een gezellige sfeer, mooi uitzicht en vooral; heerlijk eten!