Hoe een zitzak het peuter bedritueel zoveel makkelijker maakt!

Net als bij vele andere gezinnen bestaat bij ons het naar bed gaan ritueel, wat overigens super vredig en liefelijk klinkt maar in feite gewoon een keiharde struggle is, uit het voorlezen van een verhaaltje. Of 2. Of 3…  Deze verhaaltjes lezen wij altijd op het grote-papa-en-mama-bed wat praktisch elke avond eindigt in 2 mogelijke scenario’s:

De scenario’s:

1.  Meneer aanschouwt het bed plotseling als een enorm aantrekkelijke wipe-out baan, waarbij hij als een soort van onsterfelijke mudmaster springt, kruipt, duikelt en tijgert tussen de kussens en onder het dekbed door. 9 van de 10 keer eindigt dit avontuur in een hysterische huilbui (hoezo moe?!), een elleboog in je maag, een val van het bed en een nieuwe blauwe plek bij je verzameling die inmiddels al ook al wat geel/groene plekken vertoont. Na deze ontroostbare huilbui komen we veelal uit bij scenario 2.

2. Meneer beschouwt mama letterlijk en figuurlijk als een zitzak. Wat ik mij ook wel vaak voel na een lange zware dag; uitgeput en uitgezakt. Daar hang ik dan tegen het hoofdboard aan, moed te verzamelen om wéér hetzelfde verhaaltje voor te lezen. Niet een hele erge actieve en ergonomisch verantwoorde houding. Mats kruipt het liefst helemaal in mij, vergezeld door meneer konijn en speen. En zo lezen wij dus samen, onderuitgezakt, over de avonturen van Dikkie Dik.

De oplossing: een ‘echte’ zitzak

Dit moet anders kunnen! Dus ging ik op onderzoek uit naar een comfortabele stoel om voortaan lekker samen in te lezen, tot de zitzakken van Terapy mij vonden.
Dit zou de ideale oplossing kunnen zijn, zou deze zitzak mijn taak op zich kunnen nemen? Twijfels, de meeste zitzakken vind ik persoonlijk niet mooi en ik vraag mij af of zo’n groot onding in je kamer heel veel comfort kan bieden. Zo’n synthetische vulling, een dunne flubberende stof, te slap gevuld. Ik vind het altijd een beetje rommelig staan. Maar de recensies en foto’s waren zo enorm veelbelovend, plus het zou ergonomisch verantwoord hangen zijn (1-0 verkoper)! Je rug wordt goed ondersteund en de korrels zouden gemakkelijk de lichaamstemperatuur aannemen. Daarnaast is de vulling van hoge kwaliteit EPS korrels die minder lucht bevatten, hierdoor blijft de zitzak langer stevig en in vorm. De stof is een rekbaar dik katoen en het mooie lederen label oogt super stijlvol. Al met al was ik snel overtuigd en koos ik voor Zitzak Sydney in donkergrijs.

 

Terapy zitzak

Inmiddels zijn wel al een aantal weken verder en ik ben nog steeds zo super blij met deze Terapy zitzak! Mats ploft heerlijk in het druppelvormige kussen en ik kan rustig ernaast een boekje voorlezen. Dit toffe exemplaar heeft al mijn vooroordelen van tafel gebonjourd, ik kan deze iedereen aanraden. Het staat ook nog eens super tof in zijn stoere peuterkamer; Mats blij, mama blij.

peuter op terapy zitzak