Hoe voorkom je schade aan je eigendommen tijdens verhuizen?

Een verhuizing is al stressvol genoeg: het laatste wat je dan ook wilt is je zorgen maken over het welzijn van je spullen. Zeker bij een verhuizing is schade aan je eigendommen helaas niet altijd te voorkomen, maar met een goede voorbereiding kun je er wél voor zorgen dat de kans op beschadigingen in ieder geval zo klein mogelijk is. Zo is het afsluiten van de juiste woonverzekering belangrijk, evenals het op de juiste manier inpakken van jouw waardevolle spulletjes. Hoe voorkom je schade aan je eigendommen tijdens verhuizen? Lees snel verder!

Schade voorkomen door zorgvuldig inpakken

Natuurlijk wil je de kans op beschadigingen aan je eigendommen tijdens het verhuizen zoveel mogelijk beperken. Het is dan ook enorm belangrijk om je spullen zorgvuldig in te pakken. Slim inpakken kun je leren, en dus geven wij een aantal tips voor het veilig vervoeren van waardevolle spullen.

Servies

  • Verdeel je serviesgoed over verschillende dozen. Zorg dat de dozen klein en stevig zijn, zodat het servies niet kan gaan schuiven.
  • Pak kopjes en kommetjes apart in.
  • Leg tussen elk bord en glas eerst een laagje verpakkingsmateriaal en leg er dan pas iets op.
  • Schrijf op de boven- en zijkanten van de verhuisdoos dat de inhoud breekbaar is.
  • Markeer de doos met pijlen zodat duidelijk blijft wat de bovenkant is.

Grote meubels

  • Bescherm grote meubels met verhuisdekens.
  • Haal grote kasten eerst uit elkaar voordat je ze verplaatst. Rol daarna de losse onderdelen in verhuisdekens.
  • Maak de dekens stevig vast met tape of touw zodat de onderdelen er niet uit kunnen vallen.

Algemene tips

  • Stop kleine, kwetsbare spullen niet allemaal bij elkaar in dezelfde doos, maar leg ze bijvoorbeeld tussen kleding, handdoeken of beddengoed.
  • Schrijf op elke verhuisdoos wat erin zit en in welke kamer de doos moet komen te staan.

Woonverzekering afsluiten of aanpassen

Wil je dat je spullen goed beschermd zijn tijdens je verhuizing? Dan is een goede opstal- en inboedelverzekering een echte must. Heb je nog geen woonverzekering? Vergelijk dan online de premies en dekkingen van de verschillende woonverzekeraars. Zo kom je er snel achter welke verzekering het beste bij je past. Heb je al een woonverzekering? Geef dan op tijd je nieuwe adres door aan de woonverzekeraar. Door de nieuwe situatie kan het zijn dat je dekking moet worden aangepast. Soms loont het om over te stappen naar een andere woonverzekeraar omdat je dan minder betaalt voor dezelfde dekking. Ook in dit geval is het dus goed om online woonverzekeringen te vergelijken. Je spullen goed inpakken: zó doe je dat.

We hopen dat deze verhuistips je helpen om je hoofd koel te houden. Succes!

Meer interieur nieuws?

Sissy-Boy x De Huismuts lanceren capsulecollectie