HOE OVERLEEF JE DIE FAVO-WEEK-VAN-DE-MAAND?!

We hebben er allemaal ‘last’ van: de favoriete week van de maand, the period, de rode zee of gewoon ongesteldheid. Hoe je het ook wilt noemen, het is op en top vrouwelijk en voor je lijf heel hygiënisch en toch zijn we er niet allemaal even blij mee.

Sterker nog, de meeste van ons worden liever niét ongesteld en slikken massaal een pil door of gaan aan de spiraal. Maar wist je dat het stiekem heel goed voor je lijf en je cyclus is om alles gewoon op z’n beloop te laten? En als het dan toch zover is, hebben we gelukkig genoeg producten en hulpmiddelen die ons door die ‘favo-week-van-de-maand’ kunnen helpen.

https://www.pexels.com/@fotios-photos
 1. CHOCOLADE
  Natuurlijk is chocola onze beste vriend deze dagen. Ga jij voor wit, Ruby, puur of melk? Of ben je fan van een categorietje ‘zeezout’. Wist je trouwens dat chocolade met een percentage rond de 70% zelfs echt goed voor je is? Niks niet ongezond dus, jij bent heel goed bezig!
 2. KRUIKJES
  Een kruik klinkt misschien duf en een tikkie ouderwets, maar man man man, wat is een kruik toch een uitvinding als je last hebt van je buik. Heerlijk op de bank met een warme kruik en een slechte rom-com, daar trekt die buikpijn vanzelf wel weer van weg.
 3. BEWEGEN
  Als je echt last hebt van mentruatiepijn, dan wil je het liefst gewoon met die warme kruik op de bank. Maar wist je dat het ook enorm kan helpen als je wat beweegt? Intensief sporten zou zelfs ook echt de pijn verlichten.
 4. SEKS SEKS SEKS
  De ene vrouw heeft er gigantisch veel zin in, de ander moet er niet aan denken, maar een orgasme is misschien wel de beste oplossing voor die akelige buikpijn. Seksen dus, een orgasme ontspant namelijk de spieren en zorgt voor minder pijn.
 5. VEZELS
  Misschien eet je normaal niet zoveel vezels, maar als je last hebt van mentruatiepijn is het juist aan te raden om wél vezels te eten! Dit helpt tegen verstopte darmen en obstipatie.
 6. MAANDVERBAND & TAMPONS
  Om je hygiënisch en comfortabel in je lijf te voelen, is het ook van belang om de juiste producten te gebruiken. Of je nu liever voor een maandverbandje gaat, of al jaren tampons gebruikt, doe waar jij je goed bij voelt.

We kennen allemaal de grote merken om ons bij te staan, maar wat zit er eigenlijk allemaal in zo’n tampon en hoeveel plastic zit er in een maandverbandje?

We hebben een merk ontdekt wat niks geen gekke toevoegingen heeft, maar gewoon 100% gemaakt van katoen. Yes! Dat is fijn voor je lijf én voor de natuur. Ze lijken op alle anderen, maar dus toch zijn ze anders.

En in de wereld van duurzaam en bewustzijn is het toch fijn dat we ook tijdens onze favo week, waarin we het liefst alleen maar denken aan welke smaak chocola we vanavond willen eten, ook nog een beetje aan de wereld kunnen denken.

Wist je trouwens dat dit 100% katoenen inlegkruisje (of tampon natuurlijk) beter ademt én super absorberend is! Ze nemen zelfs tot wel 5 keer het eigen gewicht aan vloeistoffen op! Wauw!

Heb jij tips of tricks hoe je verder die favo week door komt? Let us know!

Photocredits: Chelsi Peter.

PS. Meer over dit merkje ontdekken? Check hier de site!