Hoe maak je jouw huis feestdagen proof?

Nu december is begonnen komen de feestdagen steeds dichter bij. Een gezellig maand die vaak in het teken staat van een knus sfeertje in de meeste huishoudens. Bij ons gaat dat ook zo. Het wordt koud, en als voorbereiding op de feestdagen worden er allerlei leuke dingetjes toegevoegd aan ons interieur om het net wat knusser en gezelliger te maken. Ondanks dat ik de feestdagen zelf niet zo boeiend vind (denk aan allerlei familiebezoeken etc) vind ik het sfeertje toch altijd wel heel leuk.

Maar wat zijn nu de styling trends voor komende feestdagen? Ik vond dat het tijd werd om eens op onderzoek uit te gaan. Zo kwam ik onder andere wat gave trends tegen in de kerstcollectie van Ikea en Intratuin die ik graag met je wil delen. Met de volgende tips en do it your self items is jouw huis in één oogopslag feestdagen proof! Oh en anders dan anders. Daar houden wij bij Ladify wel van. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder

Trends voor de feestdagen

Naast het traditionele rood en wit schijnt dit jaar goud, rood koper, zilver, wit. ivoor en zacht roze, groen en grijs de kleuren voor deze kerst te zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet deze kleuren terug in kerstballen, kersthangers, verlichting en ga zo maar door. Stervormige decoraties zijn ook helemaal trendy deze feestdagen. Dit in een koper kleur maakt het extra sfeervol en is zeker niet kitch zoals je in eerste instantie misschien zou verwachten.

Creatief met kerstballen
Voor deze do it your self tip moet je zeker verschillende soorten kerstballen gebruiken. Groot, klein en in de kleuren die momenteel de trend zijn. Je kan er de meest prachtige figuren van maken. Wat dacht je van een slinger van kerstballen aan de muur of in de gang. Of een kerstboom of hart van kerstballen voor in de slaapkamer. Wil je het toch liever simpel houden, hang ze dan gewoon alleen in de kerstboom:).

No Nonsense
Een trend die gebaseerd is op de natuur. Denk hierbij vooral aan oud hout, ruwe materialen, steen en brons. Het geeft je interieur een ‘down to earth’ gevoel.  Wat kun je dan zo al maken? Wat dacht je van een kerstboom gemaakt van hout? Of houten kerststerren, harten en rendieren i.p.v. kerstballen voor in de boom.

De kersttafel
Gezellig kersttafelen doe je met een mooi gedekte tafel. Een luxe kerstfeest maak je met kerstdecoratie en tafelaccessoires met veel zilveren en gouden accenten.
Wat is jouw favoriete kersttrend van dit jaar?

Tip: Maak i.p.v. een advent kalender een advent display kast. Met alle dagen tot aan de feestdagen. Stop in deze vakken kerst accessoires waarmee je jouw huis kunt aankleden of kerstcadeaus. Net waar jij jezelf mee wilt verwennen.