Hoe houd je een challenge vol?

Hoe houd je een challenge vol? Een vraag die velen zichzelf stellen. Vol goede moed storten we ons regelmatig in een nieuw avontuur. Zo begon Ladify op 10 januari met de Our Movement challenge van Studio SheMoves van Sophie de Buisonjé. In totaal 30 dagen lang onderwerpen wij ons aan een schema met dagelijkse yoga- en meditatieoefeningen evenals pranayama’s en gezond eten. We zijn inmiddels over de helft, maar hoe houd je een challenge vol? Goede voornemens stranden immers maar al te vaak. Ladify wint advies in bij Studio SheMoves. Tips van Sophie de Buisonjé.

Tips van Sophie de Buisonjé

  • Wanneer je moeite hebt om iets vol te houden probeer dan een vast moment te creëren waarop je de practice doet. Met de wekker 20 minuten eerder instellen ‘s morgens ben je er al. Probeer het eens, een maand 🙂 Je zult echt merken dat je je fijner gaat voelen!
  • Creëer een plek voor jezelf waar je de practices kunt doen. Dit hoeft echt geen hele kamer te zijn. Al is het maar een hoekje in de slaapkamer of de badkamer (die op slot kan). Het creëren van een eigen plek met wat fijne spullen om je heen, zoals kaarsen, olie en een deken, helpt echt.
  • Mocht je in een huis wonen waar veel gebeurt en dus veel geluid is, gebruik oortjes. Hierdoor kun je ook in een onrustige omgeving jouw challenge doen.
  • Maak online contact met andere deelnemers aan de challenge. Al is het maar door het plaatsen van een comment onder of het stellen van een vraag.
  • Door deelgenoot te zijn van een community, die ik binnen mijn eigen challenges voor de deelnemers creëer, zul je merken dat je je niet alleen voelt in het proces. Hetgeen waar jij tegenaan loopt is voor velen zo herkenbaar en het delen hiervan helpt en lucht op.
Studio SheMoves

Nog 2 weken te gaan…

Zit je er eenmaal lekker in, dan kost het eigenlijk geen moeite meer om je oefeningen te doen. Ze worden onderdeel van je routine, net als het drinken van die kop koffie! Maar een challenge is een challenge, en daar zit vaak een einddatum aan. Is het je gelukt om tot het eind vol te houden? Zit de routine inmiddels in jouw dagelijks leven gepakken? Dan wil je die gedragsverandering vast en zeker volhouden. In beweging blijven is namelijk altijd een goed idee! Of wij het gaan redden? Vast en zeker… OurMovement is on!