Hip : foto’s op hout

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik vaak in de weer ben met foto’s, foto albums of iets anders dat daarbij komt kijken. Helemaal hip op dit moment is het al laten drukken van je foto’s op hout! Dit is eens iets anders als een album, papier of een plaat van plexi glas aan de muur. Je eigen foto’s op hout!

Houtmeid

Een tijdje geleden kwamen we terecht bij Houtmeid. Hierachter zit Paula. Paula is in 2013 met Houtmeid begonnen. Ze was altijd al bezig met creatievere zaken en zo ontstond haar idee voor Houtmeid.

Paula is met Houtmeid begonnen omdat de combinatie tussen het zachte en het stoere iets is, waar ze zichzelf in herkend. Drukken op hout gaat niet altijd perfect en dat is dan ook het lekkere er aan, dat vleugje vintage waardoor het niet te glad is.

Wat Houtmeid bijzonder maakt is dat het zo persoonlijk is en dat op ieder klein detail wordt gelet. Het contact met Paula is heel persoonlijk en ze let op welke wensen je aangeeft. Zo krijg je precies wat je in je hoofd had.

‘Ik word heel blij van mensen die heel blij worden van wat ik ze geef en voor ze maak. Mijn drijfveer is dan ook het blij maken. Ik krijg energie van mensen die leuk reageren en waarvan ik hun wens kan laten uitkomen.’

Ik zou je het liefste in een doosje willen doen…

En je bewaren… Heel goed bewaren. Dat liedje ken je misschien wel. En ook dat gevoel, dat er mooie momenten zijn die je het liefste voor altijd zou willen bewaren. Paula maakt een mooi vierkanten houten doosje waar je je mooiste herinneringen in terug vindt, gedrukt op een vierkant houten kaartje. In het doosje passen 16 momenten, dit zijn 8 houten kaartjes met aan beide kanten een foto. Handig omdat het zo klein is en het deksel van het doosje kun je laten bedrukken met je eigen ontwerp. De prijs voor dit doosje is € 39,95.
Het vierkante formaat en de mooie effecten van Instagram en Hipstamatic doen het heel goed op hout. Je kunt ze bijvoorbeeld laten drukken op kleine losse kaartjes van 3 mm dikte en 6 x 6 cm.
Omdat ik heel benieuwd was heeft Paula speciaal voor mij een doosje gemaakt met mijn mooiste herinneringen. Het doosje was keurig ingepakt en van de verpakking zelf werd ik al heel vrolijk! De foto’s komen goed tot hun recht op hout en zien er prachtig uit. Het doosje zelf is ook mooi en zorgvuldig gemaakt. Inmiddels staat deze op een mooie plek in onze huiskamer!

Foto's op hout

Wat is er nog meer?

Naast foto’s op kaartjes in een doosje drukt Paula ook geboortekaartjes en trouwkaarten af op hout. Zelf zegt ze : ‘Dat is zo tof om te doen! Het gebeurt met een zeefdruk want dat zijn grote aantallen en meestal 1 kleur. Die spat er dan echt af!’
Er zijn ook kleine blokjes van 10 x 10 cm en deze blijven uit zichzelf staan. Handig! Want je hoeft ze dus niet op te hangen. Een setje van 4 stuks bedrukt met je eigen teksten of foto’s kost € 27,50.

Ben je zwanger of ben je op zoek naar een orgineel kraamcadeautje? Houtmeid heeft een kraambord van 20 x 40 cm waar je de naam van je baby op kunt laten zetten! Super bijzonder én persoonlijk!
Verder vindt je op de website van Houtmeid onder andere een memory spel met je eigen foto’s en houten magneetblokjes met je eigen foto’s! Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje!