Hier moet je op letten bij het kopen van een sport-bh

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij zijn weer fanatiek aan het sporten! Van Eline die personal training volgt in de sportschool, tot Valerie die wekelijks met een trainer in haar eigen woonkamer aan de slag gaat om de ‘bootie’ te trainen. Nu we onze sportroutine weer aan het oppakken zijn, is het natuurlijk ook van belang om onze sport wardrobe even goed te herzien. Zit alles nog lekker? Passen onze sport-bh’s nog? Want met name dit item verdient extra aandacht wanneer het komt tot pasvorm. Hier moet je op letten bij het kopen van een sport-bh.

Levensduur sport-bh

Een sport-bh, we hebben er allemaal wel รฉรฉn in de kast liggen. Maar wat veel dames niet weten is dat de levensduur van een sport-bh maar zo’n 8 tot 12 maanden is. Zeker wanneer je de bh 3 keer per week draagt, kan het materiaal verslappen en de ondersteuning van de bh teruglopen. Wijsheid is dus om iedere 8 maanden te checken of jouw sport-bh nog voldoende ondersteuning biedt. Jog hiervoor even lekker op de plaats en zwaai wild met je armen. Zo merk je vanzelf of je boobies nog op z’n plek blijven ๐Ÿ˜‰

Hier moet je op letten bij het kopen van een sport-bh

De juiste pasvorm

Een sport-bh moet lekker zitten en voor voldoende ondersteuning zorgen tijdens jouw workout. Goed om dus extra aandacht te besteden aan het vinden van het juiste model. Qua pasvorm moet je op een aantal dingen letten. De onderrand van de bh moet lekker strak zitten zonder in de huid de snijden. Idealiter zou er niet meer dan 2-3 centimeter speling in moeten zitten. Verder moeten de borsten goed in de cups vallen en moeten de schouderbanden niet meer dan 2-3 centimeter speling hebben.

Verschillende type ondersteuning

Iedere workout vraagt natuurlijk om een andere mate van ondersteuning voor de borsten. Zo zullen je borsten minder te verduren krijgen tijdens een yoga workout, dan tijden een felle HITT training. Verschillende merken kennen gradaties in het niveau van ondersteuning. Van light support tot medium en heavy. Afhankelijk van jouw workout routine kies jij jouw fit. Test vooral sport-bh’s van verschillende merken om te zien welk merk het beste bij jou past.