De Negroni, we kunnen er niet meer omheen. Dit populaire drankje dat in 1919 ontstaan is in Florence, Italië, zet voet in het Nederlandse horecalandschap. Het verhaal gaat dat graaf Camillo Negronieen een americano bestelde, in zijn tijd een populaire cocktail. ‘Máár’, zo verzocht hij aan barman Fosco Scarselli, ‘graag wat sterker’. Hierop verving de bartender het sodawater voor gin en maakte de eerste negroni cocktail. Zelf een Negroni maken? Hier vind je het recept.
Ingrediënten voor 1 Negroni
Wat heb je nodig?
- 30 ml Bareksten Botanical Gin
- 20 ml Campari
- 20 ml Carpano Antica Formula vermouth
- 2 dashes Angostura Cocoa Bitters
- 1 dash Angostura Bitter Orange
Bereiding
De bereiding van deze cocktail kan eigenlijk niet simpeler. Doe alle ingrediënten in een gekoeld glas met ijs en roer tot alles is gemixt. Garneer met een sinaasappelschil, eventueel in pure chocolade gedoopt. Sowieso past een stukje chocolade met sinaasappelschil uitstekend bij deze heerlijke cocktail.
Cheers!
Drink je liever geen alcohol? Met deze recepten voor non-alcoholische cocktails bereid je ook 0.0 iets heerlijks!