Hét drankje uit jouw jeugd is weer helemaal in en krijgt revival

Ongekend populair, dat was dit heerlijke zoete passievrucht drankje absoluut toen velen van jullie de kroegen voor het eerst bestormden. Alweer 30 jaar is Passoã op de markt en basis voor heel wat lekkere cocktails en mixdrankjes (denk aan de oh zo bekende Passoã-Jus!). Met Passoã zet je binnen no-time een indrukwekkende cocktail op tafel en tover je jouw terras, tuin of balkon om tot een echte loungebar! Passoã, het drankje uit jouw jeugd is weer helemaal terug en krijgt een revival in een limited edition jasje geïnspireerd op de zonsondergang en blijvende tropische sferen.

Nostalgisch mixdrankje

Passoã-Jus, het is met recht een nostalgisch mixdrankje te noemen! Waar tieners nu pas op hun 18e het eerste glas mogen heffen, stond jij waarschijnlijk op je 15e al te dansen en sjansen in de kroeg met dit mierzoete drankje in de hand. Want wat vonden we het lekker! Hoewel de passievruchten likeur vooral bekend staat in zijn combinatie met jus d’orange, wordt Passoã ook gebruikt om de lekkerste cocktails mee te shaken. Zo werd de originele Pornstar Martini, één van de meest geliefde cocktails ter wereld, gemaakt met Passoã en smaakt Sangria extra lekker met een scheutje van deze zoete likeur erin. Tijd dus om weer eens te gaan experimenteren met het drankje uit jouw jeugd. Tip: in combinatie met ginger ale of ginger beer geef je het zoetje van de Passoã een heerlijk bitter randje.

De lekkerste cocktails met Passoã

Zoals gezegd; het is tijd om te experimenteren met dit heerlijke old school passievruchtdrankje! De lekkerste cocktails met Passoã op een rij:

Recept Pornstar Martini

Een cocktail die we sinds First Dates wordt uitgezonden weer veelvuldig besteld zien worden in de horeca: de Pornstar Martini, mét Passoã uiteraard.

Wat heb je nodig?

  • Vanille vodka 30 ml
  • Passoã 40 ml
  • Limoensap 5 ml
  • Eiwit

Shake ijs samen met het eiwit schuimig in de cocktailshaker. Voeg vervolgend de overige ingrediënten toe en work your muscles! Schenk uit in een martiniglas en garneer met een halve passievrucht.

Recept Passoã Beer

Waar de Fransen hun biertjes een extraatje geven met een scheutje limonade, voegen wij wat Passoã toe voor een vleugje tropen in onze glazen.

Wat heb je nodig?

  • 1/3 Passoã
  • 2/3 Witbier

Voeg eerst de Passoã toe aan een longdrinkglas en tap af met het witbier. Voila, een heerlijk fris drankje!

Recept Passoã Rosa

Last but not least: de Passoã Rosa, een lust voor het oog (en de tong). Dit drankje wil je op tafel zetten als aperitief op een zomerse dag. Je gasten zullen vast en zeker onder de indruk zijn.

Wat heb je nodig?

  • 1/4 Passoã
  • 3/4 Rosé
  • Bruiswater
  • Citrusvrucht

Pak een mooi groot wijnglas en voeg ijsklontjes, de Passoã, het bruiswater en de rosé toe. Even mengen en garneren met partjes citrusvrucht. Dat ziet er heerlijk zomers uit!

Benieuwd naar nog meer cocktailrecepten? Bekijk ze hier.