Het basisrecept voor banana pancakes

Banana pancakes, you hate them or you love them. Bij ons loopt het water in ieder geval in de mond als we denken aan die zoete smaak, gecombineerd met room en een crunch van nootjes. Geen wonder dat er heel veel recepten in omloop zijn. Een goede basis, die is belangrijk. En daarom speciaal voor jullie hier hét basisrecept voor banana pancakes. Dat wordt smullen!

Bakken maar!

Onderschat het belang van een goede pan niet bij het bakken van banana pancakes. De pan moet een goede anti-aanbaklaag hebben zonder krassen waarin je beslag kan blijven plakken. Van gas en elektrisch tot koken op inductie. De pan maakt het verschil! Een voordeel van koken op inductie is dat je dankzij het gladde oppervlak de kookplaat eenvoudig tussendoor schoonmaakt, ook wordt de warmte in inductie pannen goed en in snel tempo verdeelt. Perfect voor het bakproces!

Ingrediënten

Wat heb je nodig? Zet de volgende boodschappen alvast op je lijstje voor 4 middelgrote porties banana pancakes:

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • eventueel een schepje eiwitpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • Boter voor in de pan

Bereiding

Doe de gepelde banaan samen met de 2 eieren, de eetlepels bloem, het snufje zout en schepje kaneel in de blender en maal het geheel tot een fijn beslag. Smelt de boter op middelhoog vuur in de pan en schenk voorzichtig 3 gelijke rondjes beslag in de pan. De kunst is om de juiste temperatuur te vinden, je wilt immers geen zwartgebakken banaan. Zodra de bovenkant van de pannenkoekjes dof kleurt kun je ze voorzichtig omdraaien met een spatel. Bak vervolgens de andere kant ook in 1 minuutje bruin.

Serveren

Voila, dit is het basisrecept voor banana pancakes. Het uitserveren kan op heel veel verschillende manieren, maar een aantal pancakes stapelen is natuurlijk het leukst! Verder vinden wij het heerlijk om bevroren frambozen en maple syrup toe te voegen, maar je kunt er ook voor kiezen om de nutella pot tevoorschijn te toveren en je bord te versieren met plakjes banaan en hazelnootstukjes. Laat ons vooral jouw variatie weten! Eenvoudig, via een DM’tje op onze Instagrampagina @Ladifynl.