Hester is CEO bij Philo Supplements

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Hester Schaberg is 43 jaar oud en woont met haar man en kinderen onder de rook van het gezellige Haarlem. In haar vrije tijd zoekt Hester graag de natuur op of maakt ze een stedentrip, maar vooral is Hester bezig met het bouwen aan haar eigen business: Philo Supplements. Het bedrijf combineert moderne wetenschap met oude Oosterse wijsheid uit de geneeskunst, ofwel wetenschap en natuur in één capsule. En daar zijn haar klanten heel erg over te spreken! Maar hoe doet ze dat nu, zo’n business runnen?

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Mensen, en dan met name mijn cliënten, zullen mij kennen van mijn praktijk in Orthomoleculaire Therapie. Bij orthomoleculaire therapie ligt de nadruk op hoe je lichaam in een optimale staat komt met behulp van leefstijlaanpassingen, gezonde voeding, vitaminen en mineralen. In mijn werk miste ik het echter om zelf bezig te zijn met producten en product- en conceptontwikkeling. Een reden voor mij om hiermee zelf aan de slag te gaan en een vernieuwende supplementenlijn op te zetten.

Waar sta je op dit moment in het leven?

Na een aantal omzwervingen in mijn werkende leven ben ik voor mijn gevoel nu eindelijk precies waar ik moet zijn! Gedurende mijn carrière heb ik altijd een grote focus gehad op innovatie en conceptontwikkeling, maar ik miste iets en dus ben ik vanuit een grote passie voor leefstijlgeneeskunde orthomoleculaire epigenetica gaan studeren.  Met Philo komen deze twee werelden samen, iets waar ik trots op ben. Ik weet gewoon zeker dat dit het werk is dat ik wil doen tot dat ik niet meer kan werken. Het is enorm voldoenend om zowel mensen te helpen áls met productontwikkeling bezig te zijn!

Bron: Haerlems Bodem

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Een goede vraag! Mijn dromen op zakelijk vlak zijn uitbreiding van het aanbod van Philo en uitbreiding naar verschillende retailkanalen zodat we beter te vinden zijn voor de verschillende doelgroepen. Er is dus ook nog genoeg om aan te werken en om naar uit te kijken! Op persoonlijk vlak heb ik eigenlijk geen grote dromen; ik zit midden in de start up van Philo en heb een druk gezin met opgroeiende kinderen. En ja, er zitten maar 24 uur in een dag hè.. Maar als ik dan tóch iets moet noemen, waar ik aardig over kan dagdromen, dan is dat om een reis met mijn gezin te maken naar Zuid-Amerika (waar mijn zussen zijn geboren) en deze af te sluiten in Sint-Maarten, waar ik geboren ben!

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Dat lichamelijke klachten nooit alleen komen! Er zit namelijk altijd een mentale component bij. Dat heb ik persoonlijk ervaren en dat heb ik keer op keer bewezen zien worden in mijn praktijk. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk om ‘adaptogenen’ te verwerken in onze supplementen. Deze kruiden en paddenstoelen ondersteunen de bijnieren en verhogen de mentale en fysieke weerstand tegen fysieke en mentale stress. Onmisbaar vinden wij.

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Het taboe dat ik zou willen doorbreken is dat selfcare ‘selfish’ zou zijn. Het is juíst het beste wat je kunt doen voor jezelf én je omgeving. Wanneer jij goed functioneert, dan heeft jouw omgeving het meeste aan jou. Ik vind het een must.

Wat is jouw levensmotto?

“You are entirely up to you”. Dat houdt voor mij in dat er altijd een keuze is. Kies je ervoor om je kop in het zand te steken of ga je het aan en accepteer je de dingen die zijn gebeurd en die je niet kan veranderen en werk je aan de dingen die je wel kan veranderen? Focus vooral op wat wél mogelijk is en wat wél goed gaat. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Het advies dan mijn man mij gaf toen we elkaar nog maar een paar weken kenden zou ik mijzelf als jongere ik graag hebben meegegeven. Hij zei: “Als je wat wil in het leven, dan moet je daarom vragen”. Dat was iets totaal nieuw voor mij! Ik had juist geleerd dat mensen die vragen worden overgeslagen. Maar hij leerde me dat als je je wensen niet kenbaar maakt, niemand je ook kan helpen of tegemoetkomen. Probeer het zelf maar eens..

Lees ook de artikelen over onze andere powervrouwen.