Heerlijk recept voor Melanzane alla Parmigiana

Esta noche, dus tijd voor een heerlijk recept voor Melanzane alla parmigiana! Graag deel ik vandaag een van mijn favoriete gerechten met jullie: Melanzane alla parmigiana. Een klassiek Italiaans gerecht, en wat ik er extra leuk aan vind: helemaal vega! Het gerecht is enigszins te vergelijken met lasagne, maar dan zonder pasta en mét brood. De belangrijkste ingrediënten zijn aubergine, mozzarella, Parmezaanse kaas en tomaat. Het recept wat ik vandaag met jullie deel is van Hello Fresh. Voor een extra rijke smaak gebruikte ik de extra vierge olijfolie van Señorios de Relleu – Medium.

Wat heb je nodig?

Voor  4 peronen:

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram verse basilicum
  • 4 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 pakken tomatenblokjes
  • 400 gram passata
  • 100 gram parmigiano reggiano
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 witte ciabatta
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte balsamicoazijn
  • 8 eetlepels bloem
  • Peper & zout
  • Ovenschaal

Hoe maak je het?

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg ze in een vergiet en besprenkel met zout. Laat het zout intrekken en snipper intussen de ui en knoflook. Snijd de basilicum fijn in reepjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe en bak het geheel zo’n 4 minuten. Blus dit af met 2 eetlepels balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes en passata toe. Breng op smaak met zout & peper en ongeveer de helft van de basilicum.
  3. Rasp de parmigiano fijn. Snijd 2 ciabattas in grove stukken en meng in een kom met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Verspreid 4 eetlepels bloem over een groot bord, dep de aubergines goed droog en haal ze door het bloem.
  4. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak in 4 tot 6 minuten de helft van de aubergines goudbruin. Keer ze halverwege de tijd om en laat uitlekken op keukenpapier. Doe dit ook met de overige aubergineplakken.
  5. Neem en overnschaal en verdeel een deel van de tomatensaus over de boden. Leg er vervolgens een derde van de aubergineplakken op en schem een derde van de tomatensaus eroverheen. Bestrooi met een derde van de parmigiano en een derde van de buffelbozzarella. Herhaal dit totdat alle ingrediënten zijn verwerkt. Leg als laatste de ciabattastukjes over de melanzane heen en bak 10 a 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.
  6. Verdeel de melanzane over de borden en garneer met de overgebleven basilicum. Serveer de ciabatta erbij.

Buen provecho!