Hedwig bouwt aan haar fotografie business in Londen en heeft een gezin met 3 dochters

POWER VROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Hedwig is 34 jaar en woont met haar man Roeland en drie dochters Kyra (5), Loua (2) en Ivy (0) in Londen City. Ooit startte ze met een opleiding logopedie en had ze een loopbaan als accountmanager, maar het waren niet deze functies die haar gelukkig maakte. Deze creatieve powervrouw startte dan ook een interieurblog en besloot uiteindelijk carrière te maken als fotografe. En met succes. De 34 jarige blondine heeft al talloze newborns op de foto gezet en families, vrienden en bedrijven blij gemaakt portretten in die typische ‘Hedwig stijl’.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Wat een leuke vraag! Mensen kunnen mij kennen van mijn Instagram (@hedwigdenhartog of @hedwigdenhartog.photography) waar ik geregeld mijn leven in plaatjes en fotografiewerk deel. Ik ben lifestyle fotografe en inmiddels woon ik samen met mijn man en 3 dochters alweer vier jaar in Londen.

Waar sta je op dit moment in het leven?

Op alle gebieden (carrière, gezin, vriendschappen) voel ik mezelf heel dankbaar en blij met wat ik heb opgebouwd. Het heeft best lang geduurd voordat ik wist wat ik precies wilde en waar ik nou echt gelukkig van werd. Wat voor mij wel duidelijk was, was dat vrijheid en flexibiliteit in werk heel hoog op mijn lijstje stonden. Na een lange zoektocht, inclusief verhuizing naar het buitenland, kan ik wel zeggen dat ik trots ben op wat we tot nu toe hebben gedaan en bereikt. Ik leer mezelf elke dag weer beter kennen en weet ook steeds beter wat ik wil en wat ik belangrijk vind in het leven. Het blijft een uitdaging, maar met goed teamwork van mijn man en mij hebben we een goede balans gevonden in gezinsleven, werk en tijd voor onszelf.

©Hedwig den Hartog Photography

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Ik heb veel dromen en durf ook best groot te dromen. Niet omdat ik nu niet tevreden ben of alleen maar meer wil, maar omdat het mij energie geeft en ik er blij van word om bepaalde doelen en toekomstdromen te hebben en daar naartoe te werken. Op zakelijk vlak valt er voorlopig nog genoeg te groeien als fotograaf en in mijn bedrijf. Mijn fotografie opleiding in Londen is zo goed als afgerond waardoor ik binnenkort weer ruimte heb om op creatief vlak meer te gaan ontdekken. Zo ga ik bijvoorbeeld eind september samen met een paar andere fotografen op een inspirerende fotografie reis naar Malaga. Met dit soort dingen hoop ik mezelf uit te blijven dagen en ontwikkelen.

Op persoonlijk vlak willen we graag met de kinderen nog een paar maanden een huis op een tropische bestemming huren en op den duur heel graag ons droomhuis laten bouwen. Ik zou het geweldig vinden om daarbij een multifunctionele creatieve ruimte (ook te gebruiken als fotostudio/guesthouse) te maken om gave projecten met andere creatieve ondernemers te doen. Oh en ik droom ook van een vakantiehuis in het buitenland een zwembad in onze tuin :).

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Goede vraag, voor mijn gevoel bestaat het leven uit heel veel lessen en word je elke dag weer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Overigens kan ik de dagelijkse struggles nu wel beter als lessen zien en weet ik ook beter hoe ik ermee om moet gaan. Een belangrijke voor mij persoonlijk is denk ik het mezelf niet te moeilijk moet maken en dat ‘perfect’ niet bestaat. Ik leg de lat voor mezelf altijd best hoog en dat kan soms in de weg staan als ik ergens aan wil beginnen. Ik denk dan teveel na en zit veel te veel in mijn hoofd waardoor er op zo’n moment weinig van me af komt. Stap voor stap en start before you’re ready, het hoeft niet allemaal perfect zullen we maar zeggen. En juist door het gewoon te gaan doen kom je echt verder. Mijn man zegt altijd heel treffend: ‘Don’t let perfect be the enemy of good’. Goed is ook goed genoeg en natuurlijk kan het altijd beter, maar laat je niet weerhouden om een stap te nemen voordat het voor je gevoel perfect is. Dan kun je namelijk lang wachten.

©Sage and Willow Photography

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Er is niks mis met een beetje bescheidenheid, maar zeggen dat je jezelf ergens goed in vind wordt al snel bestempeld als arrogant. Ik zou het best leuk vinden als mensen zonder enige gene kunnen zeggen dat ze zichzelf ergens goed in vinden of trots zijn op een bepaalde eigenschap of iets wat ze hebben bereikt. Ook kan je soms raar worden aangekeken als ik bijvoorbeeld vertel dat mijn droom een zwembad in de tuin is of ik wel miljonair zou willen worden. Een beetje in de trant van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg en praten over (veel) geld lijkt soms ook wel taboe. Ik vind het juist heel mooi om grote dromen te hebben, ook als je leven nu goed genoeg is.

Wat is jouw levensmotto?

Er zijn zoveel treffende quotes en motto’s, maar eentje waar ik mezelf regelmatig aan herinner: ‘Do things at your own pace’ en ‘go with the flow’. Als ik om me heen kijk naar succesvolle ondernemers kan me dat soms ook onzeker maken. Het is zo makkelijk om jezelf met anderen te vergelijken, maar eigenlijk is dit zo zinloos. Iedereen zit in een andere situatie en je ziet vaak alleen de successen maar niet wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Zo zal niemand elke dag op 100% presteren en heeft iedereen weleens een off day. Rome is ook niet in een dag gebouwd. Er zit nog zoveel meer achter en door dit te relativeren en puur te kijken naar mijn eigen situatie (naar het buitenland verhuisd, 3 kinderen gekregen, een studie afgerond en een bedrijf opgezet) kan ik me veel beter succesvol en trots voelen. In plaats van me te vergelijken probeer ik me te laten inspireren door mensen die ik succesvol vind en vooral ook te kijken naar wat ik daarvan kan leren. Het hoeven overigens ook echt niet altijd grote prestaties te zijn om trots te zijn. Ik kan me namelijk ook super voldaan voelen als de meisjes na een heerlijke dag op het strand weer fris en fruitig in hun bedjes liggen :). Juist door het ook klein en bij mezelf te houden vind ik meer rust en blijdschap in de kleine en grote dingen. Minder Instagram helpt daar trouwens ook zeker bij haha!

©Hedwig den Hartog Photography

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Wees niet te streng voor jezelf en trek je niet teveel aan van wat anderen vinden. Eerder liet ik me in bepaalde dingen weerhouden of durfde ik dingen niet te delen, omdat ik me veel aantrok van de mening van anderen. Of had ik juist bevestiging nodig van anderen voor het maken van bepaalde keuzes. Natuurlijk hou je op bepaalde vlakken rekening met de mensen om je heen, maar laat het niet in de weg zitten als je echt graag iets wilt. Heb vertrouwen in jezelf. Uiteindelijk gaat het om je eigen leven en wil je de vrijheid voelen en ervaren om dingen te doen waar je gelukkig van wordt en energie van krijgt.

(header): Photography by Jemma