Heb jij de Alzheimer Socks al?

Bij mensen die de ziekte van Alzheimer krijgen, gaat langzamerhand steeds meer mis. Bekende voorbeelden zijn het aan laten staan van het gas en het vergeten van steeds meer dingen. Maar ook het aantrekken van verkeerde sokken is iets wat we veel zien bij mensen met deze slopende ziekte.

Als symbool voor het gevecht tegen Alzheimer zijn op 21 september (Wereld Alzheimer Dag) de Alzheimer Socks gelanceerd. Dit zijn unieke sokken die verwarring symboliseren. De linker- en de rechtersok hebben namelijk een verschillend ontwerp. De ene sok is blauw en heeft een subtiel kleurverloop, de andere sok is zwart-wit gestreept. Frans Molenaar, die zelf aan Alzheimer leed, gaf de zwart-witte sok vorm en Mart Visser gaf de blauwe sok vorm.

Koop jij net als ik ook de Alzheimer Socks?

Eén op de vijf mensen krijgt te maken met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Er wordt echter nog veel te weinig over deze ziekte gesproken. Door de sokken te dragen, wordt Alzheimer bespreekbaar gemaakt. De kans is immers groot dat mensen tegen je zeggen: hey, jij hebt twee verschillende sokken aan.

Samen met een aantal van mijn collega’s kocht ik een paar Alzheimer Socks om het goede doel te steunen én een statement te maken. We trokken de sokken allemaal op dezelfde dag aan en gingen er mee op de foto. Deze foto verspreidden we vervolgens via de social media accounts van het bedrijf waar we voor werken. Zo laten we zien dat ook wij dit goede doel steunen.

Wil jij ook een paar van deze unieke sokken bemachtigen, dan kan dat via de website van Alzheimer Socks. Je betaalt €6,99 per paar en daarvan komt de volledige winst ten goede aan onderzoek naar deze ziekte. Ik zeg: gewoon doen! Dan heb je een paar unieke sokken mét een verhaal.

Bestel direct jouw paar Alzheimer Socks >