Healthy snack: kokoskoekjes recept

Een tijdje geleden kocht ik bij de Action een pak kokosmeel. Gewoon om wat gezonde snack recepten mee uit te proberen. Nu, een aantal maanden later is het moment dan eindelijk klaar. Mijn eerste batch kokoskoekjes, met enkel kokosmeel, kokosolie en honing, is niet door de test gekomen. De koekjes waren vast en droog. Vandaag poging twee, met iets meer ingrediënten.

recept healthy snack kokosmeel koekjes

Wat is kokosmeel en wat zijn de voordelen

Kokosmeel is gemaakt van gedroogde kokosvlees. Dit meel bevat geen gluten, is rijk aan vezels, een goede bron van eiwitten, bevat gezonde vetten, ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor een mooie huid. Need I say more?

Kokosmeel vult goed, dus als het goed kun je lang met deze koekjes doen. 

Aangezien de kokoskoekjes uit het vorige recept droog waren, ga ik in dit recept eieren toevoegen. Om de koekjes nog wat zoeter te maken, voeg ik een banaan toe. Voor wat extra smaak kun je een beetje vanille poeder of extract toevoegen.

Gebruik een mixer om het beslag te mixen. Kokosmeel klontert snel en door het goed te mixen kun je dit voorkomen.

recept healthy snack kokosmeel koekjes

Ingrediënten 10-12 kokoskoekjes:

  • 50 gram kokosmeel
  • 35 gram gesmolten kokosolie/boter
  • 30 gram honing
  • 2 eieren
  • 1 banaan geprakt
  • snufje zout
  • 2 druppels vanille extract

Recept kokoskoekjes

Verwarm de over voor op 150 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer of foodprocessor. Ik gebruikte zelf een foodprocessor. Maak van het deeg met je handen een bal, verdeel die bal vervolgens in kleine balletjes (ca. 10-12 stuks) van gelijke grootte over de bakplaat. Maak een eetlepel nat en druk de balletjes aan tot het ronde koekjes worden. Ook weer van gelijke grootte.

Bak de kokoskoekjes in 25-30 minuten goudbruin.

De koekjes zijn ongeveer een week houdbaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt de koekjes eventueel ook invriezen.

recept healthy snack kokoskoekjesrecept healthy snack kokoskoekjes