Healthy lasagne – recept

Oké, ook jij had vast goede voornemens voor 2015 en de kans is groot dat gezond eten er daar eentje van was! Maar hoe staat het met dit goede voornemen nu we al in februari zijn? Juist! Tijd om de boel weer op scherp te zetten want we willen tenslotte allemaal straks pronken met onze nieuwe bikini’s ;)! Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niks lekkers mogen eten! Daarom deel ik hier graag mijn lievelingsrecept met je: lasagne. Natuurlijk wel een gezonde variant hiervan, het is immers pas februari en we hebben hierna nog 11 maanden om te zondigen. Zonder lasagnebladen en boordevol groenten!

Ingrediënten healthy lasagne voor 4 personen

2 grote zoete aardappels
4 grote rijpe tomaten
1 courgette
1 aubergine
1 rode ui
1 witte ui
500 gram mager rundergehakt
3 eetlepels tomatenketchup
160 gram geitenkaas
Olijfolie
Chilipoeder, komijnzaad, peper en zout naar smaak toevoegen

Benodigdheden
Grote ovenschaal

Aan de slag

Snijdt eerst de ui en bak deze tot de ui glazig is in een beetje olijfolie. Voeg dan het rundergehakt toe en snijdt ondertussen de tomaten. Deze mogen daarna aan de pan met het ui-gehaktmengsel worden toegevoegd samen met de tomatenketchup. De kruiden mogen naar smaak worden toegevoegd.

Begin ondertussen aan het snijden van de groenten. Deze mag je allemaal in lange dunne plakken snijden. Zet het vuur met het gehaktmengsel hierna uit.

Je kunt nu beginnen aan het ‘ bouwen’  van de lasagne. Dit doe je door eerst een laagje in de ovenschaal te leggen met de zoete aardappel plakken. Hierop leg je wat repen aubergine en daaroverheen mag je het gehaktmengel doen. Daaroverheen komt vervolgens een laagje courgette met daarop wat geitenkaas en eventueel nog wat van het gehakt. Bovenop leg je vervolgens nog een laagje zoete aardappel en hieroverheen strooi je eventueel wat kaas (niet zo gezond, wel lekker). En klaar is Kees.

Healthy Lasagne

Heb je nog ingrediënten over? Dan kun je eventueel nog een klein ovenschaaltje vullen en dit de volgende dag als lunch eten.

Eet smakelijk!