Healthy Fest Hotel 2018? Sports, Fun, Food & Friends! – Review

Zaterdag 6 oktober stonden wij om 06:15 uur naast ons bed uit om te gaan sporten… En dan niet zomaar een uurtje sporten, maar een hele dag lang! Healthy Fest Hotel stond op de planning en wij waren uitgenodigd! Hier lees je wat wij vonden van Healthy Fest Hotel 2018.

We kwamen rond kwart over 8 aan in het prachtige Hotel van Oranje waar we werden ontvangen door een meisje van de organisatie. Ze leidde ons kort rond en voorzag ons van het sportshirtje die iedereen bij binnenkomst met vreugde in ontvangst nam. Geen tijd om rustig wakker te worden, want we mochten gelijk door naar de welkomstspeech van Arie Boomsma. Jawel, Arie Boomsma. Zodra hij het podium op kwam lopen waren alle vrouwen ineens klaar wakker. Door Arie Boosma himself, dan wel door het luid gejoel van de vrouwen om ons heen… Aan het einde van het welkomstwoordje kregen we gelijk de eerste challenge in onze schoot geworpen: blaas een ballon op en leg hier een knoop in binnen 25 seconden. Grappig om te merken dat je van zo’n pietluttige opdracht, toch lichte stress kan ervaren! Toen Taylor Geiger ook nog op een heel enthousiaste manier de zaal aan het stretchen kreeg, was iedereen klaar om de dag te beginnen.

Op naar het strand: We beginnen de dag met een HIIT!

Healthy Fest Hotel biedt zes verschillende soorten tracks aan, van Crossfit tot Yoga. Wij kozen voor de Strenght track – een dag in het teken van  planking, squats en lunches, kunnen we nu achteraf wel zeggen. Bij de start mochten we meteen het strand op voor een warming up en HIIT van de Bad Ass Babes Club. We maakten kennis met de Tabata workout die we op een sexy manier én met glimlach konden uitvoeren. Maar toegegeven: we voelden onze spieren al burnen na deze eerste les! Blijf dan maar eens lachen…

Onze tweede les was een Corre Barre les die we kregen van Taylor Geiger. Corre Barre what? Een energieke training met een mix van ballet, yoga en pilates oefeningen. Taylor zit vol energie en op de maat van de muziek legt ze vrolijk uit wat we oefening na oefening moeten doen.

Tijd om ons om te kleden en te lunchen! Dat hadden we wel nodig na 2 pittige lessen. Het was druk in het restaurant van Hotel van Oranje en gelukkig had de organisatie voor ons een plekje gereserveerd. De lunch bestond uit gezonde salades, broodjes en yoghurtjes. Er was geen vette snack te vinden.

Van de Corre Barre naar gooien met Extreme Bags

Om 13:00 uur mochten wij weer aantreden voor een 30-minuten les LXR Extreme Bag. En extreme, dat was het zeker. Op hoog tempo swing je de extreme bag alle kanten op. Neergooien, optillen en terug naar swingen. Alle spiergroepen hebben we gebruikt. En man, wat hadden die mannen van House of Workouts een energie! Ook al was het zwaar, zij kregen het met hun oppeppende enthousiasme voor elkaar om de gehele zaal mee te krijgen tot het einde! Echt heel tof! 

Na deze high speed les, leek een minder explosieve les wel even ‘relaxed’. Niets was natuurlijk minder waar, want daar kwam de Bad Ass Babes Club weer voor een les squats, push-ups, deadlifts, lunches en planking. Die hadden we nog niet gedaan… De verzuring had al lang en breed toegeslagen en sommige bewegingen gingen dan ook niet meer van harte. Toch is de tijd voorbij gevlogen en hebben we de les sexy én met glimlach volbracht. Check.

Healthy Fest Hotel - Ilse

Schudden tot we verzuren met XCORE

We sloten de middag af met een les XCORE, gevolgd door een fijne stretch sessie met de foamroll, door House of Workouts. De XCORE les stond in het teken van een buis gevuld met grit die we vrolijk alle kanten op mochten schudden. Het grit dat in de buis op en neer schudt is een extra belasting voor je spieren. Dat hebben we geweten, want ook deze les ging er weer pittig aan toe. Ons lichaam was op, de spieren verzuurd, maar omdat we wisten dat dit onze laatste les was, zijn we toch maar voor de laatste keer tot het gaatje gaan. Thank God, lag daarna de foamroll op ons te wachten.  

Healthy Fest Hotel - Rowen

Tijd voor koffie & chocolade #compenseren

Verkleedsessie 2 kon van start. We hadden zo’n 40 minuten om bij te komen en ons klaar te maken voor de Healthy Fest Academy. En ja, deze 40 minuten hebben wij ook gebruikt om ons lekker te verwennen met M&M’s en Tony’s Chocolonely. Want hé, als deze suikerbommen verboden zijn in een healthy lifestyle, dan hadden ze deze maar niet moeten verkopen ;).

Bij de Healthy Fest Academy kregen we 2 lezingen van Richard de Leth en Johan Noorloos.  

Richard vertelde ons vanuit zijn geneeskunde achtergrond wat onze levensstijl voor impact heeft op onze gezondheid. Een lezing die ons erg aansprak! Natuurlijk kon de aanschaf van het boek van Richard de Leth dan ook niet ontbreken.

Na de lezingen interviewde Arie Boomsma de crossfitt kampioen Jeremy Reijnders, waarin voornamelijk zijn plant-based dieet werd besproken. 

Als laatste kwam Johan aan het woord. Deze bekende yoga instructeur vertelde ons vanuit zijn perspectief wat yoga voor iemand kan betekenen.  

We sloten de dag af met een rijkelijk gevulde goodiebag. Die hadden we wel verdient na zo’n sportieve dag!

Al met al kan ik niet anders zeggen dat het een zeer geslaagde dag was. Veel gesport, kennis gemaakt met nieuwe sporten en geïnspireerd door de lezingen gingen we met een goed gevoel naar huis. Tijd voor weekend! Bedankt Healthy Fest Hotel voor de uitgenodigd en misschien zien jullie ons terug tijdens het Healthy Fest Weekend! 

Liefs, Ilse.

Healthy Fest Hotel - LXR Extreme Bag