Healthy breakfast: Havermout ontbijt koek

Nog steeds op de gezonde tour? Of heb jij jouw voornemen van 2015 al een beetje laten varen? Wij helpen je graag weer op de goede weg, vandaar dit recept voor een heerlijk gezonde ontbijt koek. Zo start jouw dag gegarandeerd goed. Deze ontbijt koek is gemaakt van havermout. Wat erg gezond en vullend is en je ook nog eens veel energie geeft.

Maar wat heb je nu precies nodig voor het maken van 1 havermout ontbijt koek? Het volgende:

Ingrediënten havermout ontbijt koek

45 gram Havermout
2 eetlepels spelt meel ( amandelmeel of volkorenbloem werkt ook uitstekend)
1 theelepel bakpoeder
1,5 eetlepel lijnzaad
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel honing
1 stukje pure chocolade (of 1 eetlepel cacao nibs als je deze in huis hebt)

Als je al deze ingrediënten klaar hebt gelegd voor een heerlijk gezond ontbijtje verwarm dan gelijk even de oven voor op 180 graden.

Aan de slag

Pak een kommetje waar je het beslag in klaar kan maken. Doe hier dan de havermout, spelt meel en lijnzaad in. Mix al deze ingrediënten goed door elkaar. Snijd je stukje chocolade in kleine snippers. Vervolgens doe je deze choco snippers, de magere kwark en de honing bij de rest. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is hiervan het deeg maken. Lees, lekker alles door elkaar kneden met je handen. Als je dit hebt gedaan hoef je alleen nog maar het deeg uit te rollen (of duwen) op een bakplaat, vijftien minuutjes de oven in en klaar is kees!

Eet smakelijk! 

Havermout ontbijt koek