Happy Vibes: 3 tips om je gelukkiger te voelen

“Je bent zo mooi als je gelukkig bent.” Deze mooie woorden kwamen in mij op toen ik verliefd was. Als je jezelf goed voelt dan ga je stralen. Mensen zien dat en je ontvangt het ene na het andere compliment. Je krijgt een natuurlijke glow waar geen beauty product tegenop kan! Je kan ook gaan stralen als je op een fijne plek bent of blij bent met bijvoorbeeld je nieuwe baan. Echte schoonheid komt van binnenuit: Maar hoe kun je gelukkiger worden?

Uit onderzoek blijkt dat spullen kopen niet het antwoord is op deze vraag. Ons geluksgevoel ontstaat vooral door ervaringen in ons dagelijks leven. Kun je die ‘gelukservaringen’ sturen? Yes! We geven je 3 tips, om je hiermee te helpen.

1. Positieve mensen

Omgaan met negatieve mensen. Het kost enorm veel energie dus breng zoveel mogelijk tijd door met gelukkige mensen, die positief in het leven staan en je een goed gevoel geven. Ga om met positieve mensen en je wordt vanzelf gelukkiger! Je zult merken dat meer mensen met je af willen spreken, omdat ze het fijn vinden om bij je in de buurt te zijn. Of wanneer ze even een positieve boost nodig hebben, het fijn vinden om je even te bellen. Allemaal ervaringen waar je nog gelukkiger van wordt!

“Wat je denkt, straal je uit”

2. Dankbaarheid

Kijk naar de dingen die er wel zijn. Geef iemand een compliment en focus je op de dingen waar je dankbaar voor bent. Ik schrijf dit elke dag op in een boekje! Dat hoeven helemaal geen grote dingen te zijn: een mooie lente dag, een vriendin die blij is of een compliment die je van iemand kreeg. Wees dankbaar met je gezondheid en de vrijheid om te kunnen doen wat je wilt!

3. Compassie

Ik kan enorm streng voor mezelf zijn. Als ik ergens begin met werken dan wil ik het liefst binnen een week alles weten en kunnen. Maar zo werkt het nou eenmaal niet. Leg de lat niet onrealistisch hoog voor jezelf. Je voelt je alleen maar rot, omdat je die hoge eisen en verwachtingen nooit kan waar maken. Mindfulness heeft mij geholpen om milder voor mezelf te worden. Denk luchtig. Wees vriendelijk tegen jezelf en anderen. Neem jezelf niets kwalijk. En het is oke om fouten te maken.

Ik ben benieuwd naar de dingen waar jij gelukkig van wordt?

katy-belcher- 3 tips gelukkiger leven