Handige tips van Psycholoog Najla!

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in psychologie en lees hier ook graag over. Door mijn werk als pedagogisch hulpverlener ben ik dagelijks in aanraking met vele onderwerpen die met psychologie te maken hebben. Zelfs na mijn HBO studie heb ik soms nog moeite met sommige begrippen en ga ik liever in gesprek met mensen om interessante onderwerpen te bespreken. Nu kun je sinds kort ook leuke, begrijpelijke video’s bekijken van Psycholoog Najla. Hierin worden allerlei onderwerpen toegelicht waar we allemaal mee te maken hebben.

Wie is Psycholoog Najla?

Najla is een jonge, moderne psycholoog uit ons ‘eigen’ Den Bosch! Toen zij een aantal jaar geleden als psycholoog aan het werk ging merkte ze dat zij technieken uit haar behandelingen ook makkelijk in haar eigen leven kon gebruiken en toepassen.
“Als ik ergens in mijn privé leven tegen aan liep ging ik in wetenschappelijk onderzoek op zoek hoe ik mijn problemen kon oplossen. Hierdoor werd mijn leven net wat makkelijker.”

Bekijk de video’s op Youtube

Op haar website: http://www.psycholoognajla.nl en op haar YouTube kanaal staan meerdere video’s waar je kan zien hoe jij wetenschappelijk bewezen adviezen en technieken uit de psychologie in je eigen leven kan toepassen. Vanaf januari komt er iedere vrijdag een nieuwe video online, dus hou de website goed in de gaten! Onderwerpen die nog aan bod gaan komen zijn: ‘Hoe kun je eetbuien tegen gaan’, ‘Hoe kom je uit je winterdip’ en ‘Wat te doen bij liefdesverdriet’.

Goede voornemens volhouden

Ik heb natuurlijk meteen alle video’s bekeken en ik vond de blog over de nieuwjaarsvoornemens heel erg herkenbaar! Waarschijnlijk maken we ieder jaar weer nieuwe voornemens en proberen ons er ook écht aan te houden. Toch mislukt het vaak op de een of andere manier. Psycholoog Najla legt in een korte, maar duidelijke video boodschap uit hoe we ervoor kunnen zorgen dat we ons in 2017 wél aan die goede voornemens kunnen houden! Een tipje van de sluier: Een gewoonte is iets wat je doet zonder erbij na te denken. Het is gewoon onderdeel van je dagelijkse routine. Je gaat vaak al zonder erover na te denken de mist in en je houdt je voornemen niet vol. “De truc is dus om zo lang je gedrag te veranderen tot je er niet meer over denkt en de nieuwe gewoonte is gevormd. Probeer dus een nieuwe gewoonte te creëren.”

najla