Handig: dé 5 beste Travel apps!

Voor zo’n beetje alles heb je tegenwoordig een app. Van sushi bestellen tot je foto’s op duizend-en-één manieren bewerken (I like) en zelfs de Fortune Cookie app (maar dan zonder de smerige koekjes;-)) We kunnen eigenlijk niet meer zonder, of denken in ieder geval niet meer zonder te kunnen. Aangezien we de 30 graden aantikken deze week, middenin de zomer zitten (eindelijk!) en menigeen van ons al aan het aftellen is voor zijn/ haar welverdiende vakantie, hebben we de 5 beste travel apps voor je op een rijtje gezet. Geen onzin dingen, nee gewoon apps waar je écht wat aan hebt!

Airbnb

Eigenlijk kan geen enkele hotelboeksite op tegen de diversiteit die Airbnb te bieden heeft. Van chil hip appartement middenin een stad tot caravans op het strand, oude kloosters en zelfs vuurtorens! Mooie is dus dat er voor ieder wat wils is en ook voor ieders portemonnee (en dat is natuurlijk ook wel fijn). En vaak is het stukken goedkoper dan de standaard hotelletjes en zit je op leuke locaties in aparte interieurs. Top app dus. Enige nadeel is wel dat je sochtends gewoon je eigen bed op moet maken 😉
Airbnb

Tripadvisor

Toegegeven, ik ben niet iemand die heel veel waarde hecht aan wat andere mensen ervaren op hun reizen of etentjes. Ik kan me bijvoorbeeld mateloos irriteren als ik commentaren lees van mensen over het ‘echt helemaal niks op aan te merken, meest fantastische ontbijt ooit’ van een 5-sterren hotel waar ik ook heb gelogeerd! Echt seriously…..je gaat commentaar hebben op het feit dat je wéér uit maar liefst 14 stuks vers tropisch fruitsap kan kiezen en dat er pitjes in de jus zitten?!!! Maar soms is het toch handig om globaal wat ervaringen te lezen. Kijk, als ze allemaal slecht zijn, zou ik er ook niet zo snel naar toe gaan. En aangezien wij Nederlanders nou eenmaal een klaaggraag volkje zijn, lees ik dan ook graag wat de rest van de wereld ervan vindt. Tot nu toe vind ik Tripadvisor echt een fijne en betrouwbare site en kun je niet alleen ervaringen lezen van hotels, maar ook van restaurants, bars, bezienswaardigheden en ga zo maar door!
tripadvisor

XE

Heel eerlijk, maar we vonden het vroeger allemaal leuk om met peseta’s of lires te betalen. Het droeg bij aan hét vakantiegevoel. Als je nu buiten Europa op vakantie gaat, heb je nog steeds pakken buitenlands geld in je portemonnee. En dan is het natuurlijk wel handig om de actuele koers te weten, zodat je die nieuwe tas zeker niet te duur koopt op de locale markt. XE is een handige Jip en Janneke site met de meest actuele koersen.
xe

Instagram

Niet alleen om gelijk iedereen jaloers te maken met je outstanding foto’s op dat Mexicaanse verlaten strand, maar zeker ook voor goede tips. Als je bijvoorbeeld op city hashtags zoekt, zie je vaak gave foto’s van de mooie en vaak minder bekende hotspots in Town en weet je dus gelijk waar je de volgende dag naar toe moet.
Insta

myLanguage

Niks zo vervelend als niet duidelijk aan die Thaise ober kunnen maken dat je allergisch bent voor nootjes, of dat je graag met een aantal locals een busje wil delen om naar het volgende dorp te liften maar je komt er met handen en voeten niet uit. Daar biedt de app myLanguage uitkomst! Kind kan de was doen met deze vertaal app.
mylanguage