Halloween, New York? Zet The Jack O Lantern Blaze Show op jouw bucklist

Oranje pompoenen, spokende geesten, spinnen rag in bomen en restaurants die Halloween naar hartenlust vieren. In en rondom New York (City) griezelt het pas echt in de donkere maanden voor kerst. Ben je in New York en houd je wel van een beetje griezelen, dan is de Jack O Lantern Blaze show eentje die je niet mag missen. Je zal versteld staan tijdens jouw wandeling door het bos gevuld met duizenden lichtgevende uitgeholde en versierde pompoenen. Zelfs het Vrijheidsbeeld kom je er tegen en verder natuurlijk Pumpkin Spiced Latte en zoete lekkernijen.. Dus Halloween, New York? Zet The Jack O Lantern Blaze Show op jouw bucklist.

Jack O Lantern Blaze 2021

‘The biggest Halloween event in New York State!’

In het dorpje Croton-Hudson, tegen de mysterieuze achtergrond van de 18e-eeuwse gebouwen en het rivierlandschap van Cortlandt Manor, vindt jaarlijks het grootste Halloween evenement van de staat New York plaats. Jaarlijks worden er met behulp van meer dan 7.000 vrijwilligershanden en kunstenaars duizenden pompoenen uitgesneden en bewerkt voor een uniek lichtspektakel in de donkere avonden in oktober en november. Nieuw in 2021 is de het bewonderen van de pompoenbewerking die de skyline van New York City zal vormen. Verder maak je een wandeling onder de zee in een meeslepende rivierdisplay compleet met gesynchroniseerde verlichting en soundtrack. Breng jij rond deze periode een bezoek aan de Big Apple, mis deze bijzondere ervaring dan ook niet!

Let op, voor dit evenement dien je vooraf tickets aan te schaffen, dit kan op deze website. Het event is altijd razendsnel uitverkocht, dus wees er op tijd bij!

Jack O Lantern Blaze 2019
Jack O Lantern Blaze 2019
Jack O Lantern Blaze

Pas op je hoofd in Sleepy Hollow!

Rijd je toch die kant op voor een bezoek aan de Jack O Lantern Blaze Show, stop dan ook voor een bezoek aan het griezelige stadje Sleepy Hollow, naar de gelijknamige horrorfilm (of eigenlijk andersom). Voor wie dit verhaal niet kent: een onthoofde man te paard, hakt hoofden af van onschuldige voorbijgangers. Het dorp Sleepy Hollow is volledig ingericht op het horrorverhaal, ooit vertaald door Johnny Depp. Op het kerkhof liggen graven van onze (Nederlandse) voorouders die in het verleden emigreerden naar de United States. De graven doen nu dienst als decorstukken voor een toeristische attractie. Zodra de nacht is gevallen, verzamelen de eerste mensen zich op de parkeerplaats van het ‘festivalterrein’. Eén voor één worden groepen naar binnen gelaten en wandelen zij door een ‘levend’ spookbos waarin het verhaal van de ruiter zonder hoofd wordt verteld. Een circus als je het mij vraagt, zeker nu ik weet dat het dorp in 1996 werd omgedoopt tot Sleepy Hollow, maar oorspronkelijk North Tarrytown heet. Erg commercieel, maar toch stiekem best leuk.

Halloween New York
Halloween New York

Meer reistips en -verhalen? Explore your wanderlust!