Great Barrier Reef in Cairns

Wie aan Australië denkt, denkt bijna meteen aan het Great Barrier Reef. Het grootste koraalrif ter wereld met een lengte van 2600 km (!). Daar móet je natuurlijk geweest zijn als je in Australië bent. Dus vlogen we met een binnenlandse vlucht vanuit Melbourne naar Cairns (ongeveer 3,5 uur) om vanuit daar een onvergetelijke trip te maken naar het Great Barrier Reef.

Tropic Days Backpackers

We vonden dit backpackers hostel via goede recensies op Tripadvisor. Dit is een betrouwbare en goede website als je een plaats zoekt om te overnachten! Tropic Days is een gezellig Guesthouse met voor ieder wat wils. Wij vinden het geweldig om te backpacken maar zijn ook wel gesteld op onze rust en privacy, dus kozen we voor een Deluxe Double room. Overdag toch de gezelligheid van andere reizigers om je heen om ervaringen uit te wisselen maar ’s avonds toch de ‘luxe’ om je terug te trekken en tot rust te komen. Bij dit guesthouse zijn we ook goed geholpen met het boeken van onze trip naar ‘het’ Reef!

Great Barrier Reef

Er zijn natuurlijk 101 mogelijkheden waarop je het Great Barrier Reef kan beleven. Snorkelen, duiken, overnachten, zeilboot, cruise, luchtballon: de mogelijkheden zijn eindeloos! Wij kozen ervoor om 1 dag te snorkelen, in verband met het slechte weer wat we troffen. Cairns ligt in een tropisch regenwoud gebied wat dus ook inhoudt dat er soms tropische buien kunnen zijn… Gelukkig ligt het ‘outer’ reef, 50 km van het vasteland af, en troffen we hier een strakblauwe lucht met een stralende zon! We hebben prachtig koraal gezien, maar helaas is er ook wel veel koraal beschadigd door de jaren heen. Gelukkig is er ook nog heel veel moois om te bewonderen en vast te leggen met de onderwatercamera!

Cape Tribulation

We hebben een auto gehuurd en zijn hiermee verder langs de kust naar Cape Tribulation gereden. Een prachtige route vanaf Cairns waarbij je bijna de gehele tijd langs de kustlijn kan rijden wat zorgt voor spectaculaire uitzichten! Cape Tribulation is een landtong en een dorpje wat zich bevindt in het Daintree National Park. Super gaaf om een keer mee te maken hoe het is om een regenwoud te slapen, wandelen, leven etc. We hebben een nacht wandeling gemaakt met een gids, om zo de nachtdieren te kunnen zien die overdag niet tevoorschijn komen. Het regenwoud grenst ook direct aan het strand waardoor je dus echt een beeld krijgt zoals je het normaal alleen maar op tv ziet bij Expeditie Robinson :).

The Atherton Tablelands

Natuurlijk wilde we niet via dezelfde weg terug rijden naar Cairns want dat zou saai zijn! Daarom kozen we voor een route wat meer landinwaarts via The Atherton Tablelands. Een prachtige route langs allerlei indrukwekkende watervallen en natuurgebieden. Dit gedeelte van Australië is aanzienlijk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Cairns, dus voor de mensen die iets meer van rust houden is dit zeker een aanrader. We hebben overnacht in een motel in Yungaburra: Kookaburra Lodge: het meest schattige motel wat je je voor kunt stellen met een super gastvrije ontvangst! Omdat de zon bijna onderging toen we aankwamen was dit de perfecte tijd om een ‘plattypus’ te kunnen vinden. Dit een vogelbekdier wat nergens anders voorkomt ter wereld. We hadden geluk om er zelfs twee te zien! Via dit bergachtige gebied zijn we weer terug naar Cairns gereden om de huurauto om te wisselen voor onze Jucy Camper, waar ons nieuwe avontuur begon: the East Coast!

Lees de volgende keer meer over ons camperavontuur langs de oost kust!