Goddelijk genieten: een chocoladeworkshop bij ’t Doosje van Lobs

Chocolade: één van de vele plezieren die het leven rijk is 😀 Of het nu repen chocolade zijn (van bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely) of chocolade verwerkt in een heerlijke chocolademoussetaart met peer, dat maakt me niet uit. Maar als er nog iets anders is waar je me écht gelukkig mee kunt maken, dan is het wel als ik zelf mag rommelen met chocolade. En dat heb ik afgelopen weekend dan ook volop gedaan tijdens een chocolade workshop bij ’t Doosje van Lobs (Brielle, Zuid-Holland).

Wat is ’t Doosje van Lobs?

Denk aan chocolade in overvloed en je hebt precies te pakken wat ’t Doosje van Lobs is. Hier hebben ze chocolade in alle soorten en maten: van eenvoudige bonbons tot hele chocoladekunstwerken. Je kunt hier dus alles op ’t gebied van chocolade kopen, maar wat nóg leuker is: je kunt het ook zelf maken!

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen bonbons te maken, maar je kunt ook een knutselworkshop kiezen. Dan krijg je een dienblad vol chocolade waar je vervolgens zelf iets van mag gaan maken. Dat kan echt van alles zijn, er zijn geen grenzen aan wat mogelijk is. Behalve de hoeveelheid chocolade die je hebt dan uiteraard 😉

Een jaar of twee geleden deed ik al een chocoladeworkshop bij ’t Doosje van Lobs, maar afgelopen weekend ben ik dus weer geweest. Omdat het team waarin ik werk de doelstelling voor 2015 had gehaald, mochten we iets leuks gaan doen. Aangezien we alle vier nogal van eten (en dan met name het eten van chocolade) houden, was de keuze snel gemaakt 😉

De vorige keer dat ik de workshop deed, maakte ik een tennisracket dat ik helemaal versierde. Dit keer wilde ik een auto maken, maar die was een beetje uit de kluiten gewassen. Gaandeweg de workshop (die zo’n 2,5 uur duurt) besloot ik om er dan maar een flower power bus van te maken.

O ja, had ik al gezegd dat je tijdens de workshop onbeperkt mag snoepen van al dat lekkers? Aanrader! Check ook zeker even de Facebookpagina van ’t Doosje van Lobs!