Met deze gezonde snacks kun je verantwoord op de bank kruipen!

Oh My! Het is inmiddels alweer maart! Dat betekent dat alle goede voornemens weer zo’n beetje zijn gevlogen en we stiekem allang hebben toegegeven aan al die heerlijke stukken Red Velvet en romige pastasauzen. Ook hebben onze hardloopschoenen weer hun oude vertrouwde plekje teruggevonden – en dat is niet aan mijn voeten…- en is Netflix weer goed genoeg gevuld om de komende dagen door te komen!

Maar, tijdens al die uren series en oneindige romcoms willen we onze kaken natuurlijk wel op en neer bewegen. Het liefst gaan we voor bakken boter popcorn met M&M’s warm uit de magnetron, maar beter van niet… As you know zijn we onwijze lekkerbekken, dus we hebben snacks voor je opgezocht die – bijna – net zo lekker zijn als die warme M&M’s, alleen dan wel een tikkie gezonder! Dus zet die serie maar aan, want met deze gezonde snacks kun je helemaal verantwoord op de bank kruipen! Thank us later.

Dippings

Kies je lekkerste groenten om te snacken, bijv. zoete puntpaprika, komkommer, worteltjes of bleekselderij. En neem een grote bak verse humus, van de markt vinden wij ze het allerlekkerste! En dippen maar!!

Kaaaaaaas

Okay, misschien is deze niet de aller gezondste optie, maar sowieso wel een van de lekkerste! Je neemt een camembert-kaasje – zo eentje in een bamboe kommetje, handig! Kan ‘ie meteen in de oven! – en rauwe bloemkool (die witte!).
Snijd het bovenste ‘dekseltje’ van de kaas en stop het bamboe schaaltje met kaas een kleine 5 minuten in de oven. Bloemkool erbij en dippen maar!

Geroosterd

Geroosterde kikkererwten zijn het alternatief voor een handje nootjes! Je kunt ze zelf op de ovenplaat gewoon roosteren, doe dit met extra veel paprika kruiden en ze smaken net als een zakje nootjes! Yum!

Zoetigheid

Liever iets zoets? Ga voor chocoballen! Klinkt als bonbons right? En het enige wat je echt nodig hebt is: dadels, noten, pure choco en kokosrasp!

Edamameeee

Dit is mega gezond en mega lekker! Wij hebben altijd een zak sojabonen in de vriezer liggen voor als we gekke cravings krijgen! (Tip van de dag!) Je kookt wat water, gooit de bonen erin, grof zeezout eroverheen en smullen maar!

Zuur

Misschien ben ik gek, maar ik houd van augurken! Natuurlijk ga ik wel voor de zoetzure variant, maar ik kan prima zo’n hele pot doen laten verdwijnen… Leg een augurk lekker old school in een plakje grillworst, boterhammenworst of kipfilet! Lekker!

Dippen 2.0

Lievelings! Koop op de markt een artisjok, bereid ‘m op de juiste wijze en dip de stengels in een sausje van mosterdmayo! LIEFDE!

 

Fruitig

Natuurlijk is al het fruit ook een heerlijk verantwoorde snack! Maak het nog lekkerder met een fruitige dip of met een klein beetje honing!

Photocredits: Murilo Folgosi.